Kennedymars 2016: het verslag

Si tard“, roept janpaparazzi als hij opstaat. Is het al “zo laat...???”. De wandelaars zijn al vanaf 5.00 uur aan de wandel en ik…ja, ik lig doodgemoedereerd nog te pitten..!!

En dat terwijl de Walkers om 4.20 uur al richting Sittard afreizen voor de “wandeltocht der

IMG_3460

4.00 uur de “Walker”-petjes liggen klaar. maar…waar blijft die Ingo toch..??

tochten”, de Kennedymars. Geen “rondje om” wandelen maar een behoorlijke “ronde om” te paot. die vanuit Sittard over het Duits tot Postert gaat en daarna via Maasbracht en Thorn over ’t Belsj via Roosteren weer terug naar Sittard voert. Tachtig kilometer…!! Dat betekent in een tijdsbestek van 11 tot 20 uur zomaar effetjes zo’n 100.000 passen maken…

Het is nog donker als Rens blom om 5.00 uur meer dan 2.500 wandelaars op pad schiet.

Stephan: “polonaise lopen is mijn ding..!!”

Het lijkt wel een polonaise en Uuleprins Stefan voelt zich in zijn element. Alléén  … dat de uul een nachtdier is is op deze stille zaterdag duidelijk… in alle vroegte opstaan is een ander punt ! Tien minuten nadat het startschot in Sittard gegeven werd kwam uit Stefan zijn mond de kreet “si tard” en ging in in vliegensvlug tempo richting Sittard. Het is nog koud maar als om half 7 de zon opkomt ziet de wereld er ineens heel anders uit. Strakblauw en nagenoeg geen wolkje aan de lucht: heerlijk wandelweertje !

IMG_7354

“Walkers” pauzeplek

Om 8 uur hebben de Walkers de eerste pauzeplek én de eerste 17 km te pakken, pauzeplek Böhmerwald en het loopt nog heel vlotjes. Ingo is weliswaar wat stilletjes maar met de mond hoef je geen 80 km te lopen en Miranda weet er zelfs een wandelsprintje uit te persen om toch maar even dat telefonisch contact te hebben met paparazzi en Maartje….. “sans probléme”!

De andere “walk-on-family” heeft de telefoon op radio staan én..die staat keihard. Dit is ook hun looptempo. Vertelde Daan me vorig jaar al dat hij deze 80 km maar saai vond, dit jaar gaat hij niet voor de eer (om snelste Häörder te zijn) maar voor de poen (hij gaat zich dat centje bijverdienen). Jaomer, jaomer maar voor niks gaat vandaag enkel en alleen de zon op.

8.50 uur: ook oud-collega Francien uit Venlo zit goed op koers. Ze zijn al voorbij Maria-Hoop en Francien en vriendinnen hebben erg goede “hoop” dat Maria én de voetjes hun vaandag een heel eind brengen. De Walkers arriveren al voor tienen in Postert en genieten van die welverdiende pauze. Hans en Froukje leggen hun heerlijk in de watten !

IMG_7360

Maartje wordt flink onderhanden genomen in Postert

Voor de “Van Kempes” een ander verhaal. In Postert moet Maartje een totale voetrevisie ondergaan. Oponthoud bijna een uur !! en er is flink gesleuteld aan de lopende onderdelen. Als dat maar goed gaat ! Frank ziet toe of alles goed verloopt en Stefan heeft ook al behoorlijk wat blaren, gelukkig hoeft hij er nog niet aan geholpen te worden omdat het blaren in de mond en op de tong zijn vanwege het praote, praote en nog eens praote  !

John S. zit keurig op koers…. rustig blijven en zich door niets en niemand gek laten maken is zijn motto. Aankomen in Sittard, zeker en vast !!

Kreeg ik te horen dat 4 sterren toch wel wat teveel van het goede is voor nieuwbakken

IMG_7376

lekker dat boek lezen onderweg !!

opperbevelhebber van de Nederlandse landmacht, omdat elke deelnemer een sterretje krijgt zou het sneu zijn dat Lei het met “maar” drie sterretje moet doen. Nee generaal 3 sterren….vandaag ook voor jou een extra ster !! Onderweg zit hij heerlijk relaxed in de wedstrijd. Hij heeft een boek meegenomen en leest. De titel: “D-day”.

Voor velen zal het vandaag inderdaad D-day zijn !  wordt vervolgd !

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s