Kennedymars 2016 het verslag (2)

Als ik na de middagpauze de wandelaars oppik in de buurt van Wessem is het toch wel

P1110785

Thorn, het Bartlehiem van de Kennedymars

even schrikken. Het hele veld ligt aan flarden, alles ligt uit elkaar !! Het “samen uit-samen thuis” motto is overboord gegooid en de commentaren van de wandelaars zijn niet van de lucht. Met andere woorden: het is een slagveld.

In dit slagveld is het goed om te beginnen met Leo Beulen. Ja…een hele “boy”. Kijk ook P1110846even naar https://www.youtube.com/watch?v=cY_CYeW5QCYNa een dagje vrij is hij vandaag weer paraat. Als baas van de “zandhazen” geeft hij het goede voorbeeld: hij weet hoe de hazen rennen en lopen…dat doet hij als een haas ! Zeven deelnames inmiddels en op dit moment – het is 19.00 uur – zit hij in Nieuwstad aan dat heerlijke frietje en die frikandel speciaal.

P1110768

“op eier”

De uuleprins is een verhaal apart. Zijn eerste deelname, geen training en hij wist het zeker: dit gaat hem worden ! Toen onderweg de tennissokken eens omgedraaid werden bleek dat er nog een halve schep gravel in de sokken zat. Sprak hij op de Maasbrug in Wessem nog over “op eieren lopen”, dat in Wessem geen masseuses aanwezig waren  heeft hem genekt en voor Stefan is het in Wessem dus “over en uit” en zei hij “toedelhoe” tegen de kennedymars 2016….

Ook voor Maartje (van de “Van Kempes”) isP1110761 het Waterloo niet ver van Wessem. In Thorn is het voor haar ook over en uit en worden de woorden “eens maar nooit weer” uitgesproken. Volgend jaar is Maartje weer van de partij bij het 40 km evenement. De 80 km…net een brug te ver !

P1110754

vrij…nergens meer naar hoeven te kijken en lopen !!

Toen Maartje en Stephan de schoenen opgeborgen hadden hield niets en niemand Frank meer op. In Maaseik had hij het weer zover dat hij als eerste Häörder voorbij kwam en… keihard doorging. De muziek op 9, de oortjes in, blik op oneindig en lopen ! Op dit moment ( 18.40 uur) verwacht ik zijn binnenkomst en ja…hij is gearriveerd !!! en… hij mag weer een jaar met de titel  “beste Häörder” aan de wandel !!

En nu de Walkers !!  Ze “walken on”. Allemaal  !!  Heeft

P1110869

Maartje en Ingo

Maartje het in Maasbracht moeilijk, uren later tref ik haar in Geistingen en heeft ze het nog steeds moeilijk. Ze loopt nog steeds samen met klasgenoot en leeftijdgenoot (15 jr) Ingo. De ongetrainde Ingo had al na 27 km pijntjes maar het vizier stond en…bleef de hele dag staan op Sittard.  “Si tard…?”, het maakt hem niet uit.  Opgeven..?  een onbekend woord.  De verhalen gaan hun op want… op school

22.15 uurMaartje en Ingo: gesjaftj ! !

zitten ze naast elkaar en eigenlijk hebben ze zich al alles verteld. Dat in Aldeneik het lopen al een beetje zwalken is…… Nog 15 km doorhouden Ingo en Maartje. Het zijn zware km’s, zeker als het ook nog eens donker wordt. Maar..het zijn karakterlopers en ja… om 22.15 zijn ze binnen.  Een prestatie van formaat !! Volgend jaar weer..?? Nu ff niet..!!

En Miranda en John..?? Miranda loopt

P1110850

een mooi stel “Walkers”

vlotjes maar John moet toch wel op de blaren lopen. Foute schoenenkeuze !! Samen sterk, hand in hand want…het zijn échte kameraden !! gaan ze door. Inmiddels (het is 19.20 uur) wordt het donker en voor hun staat de teller thans op 74. Nog 6 km te gaan en dat gaat lukken…!!

IMG_7393

John Walker: “lopen of rennen…gewoon kwestie van het ene voetje voor het andere zetten, gemakkelijk !!”

Maar dan…met nog 5 km te gaan

Miranda zit kapot..gaat het lukken??

spelen bij Miranda rugproblemen op en met daarnaast nog wat blaren…als dat maar goed gaat en …. zullen ze het wel halen…?? Om 20.46 uur is het dan toch gelukt:  ze zijn binnen. “gegaon toet op ’t bot”, aldus Miranda.  Voor John moet meteen de knop om: nog 14 dagen en dan staat een ander spektakelstuk op de rol: de marathon van Rotterdam. Ongetwijfeld zal John morgen nog een paar pijntjes hebben maar dinsdag..?? dan staat weer een looptraining op het programma..! En ik weet zeker…over 14 dagen staat hij zijn mannetje in Rotterdam !

In de achterhoede raap ik ook Francien – de vorige week nog de halve marathon bij de Venloop – met haar vriendinnen op. Ze zijn in de buurt van Geistingen en het zal vanavond

P1110871

Francien en de Venlose maedjes

laat worden. Opgeven is geen optie ! alleen …. Francien zal nooit meer met een dergelijk wandelvoorstel mogen komen. Ook de Venlose maedjes komen allemaal aan. Om half tien komen ze moe en voldaan op de markt, opgewacht door een heuse supportersschare uit Venlo. “Good gedaon maedjes !!”

 

IMG_7402

John S. : altijd rustig blijven doorlopen !!

John S. een vaste waarde in het Kennedymars-veld heb ik niet meer kunnen spotten. Of hij de tocht tot een goed einde heeft gebracht..? Ik ga er vanuit ! Binnenkort zal de uitslag duidelijkheid geven.

Verder kwam ik veel bekenden tegen. Simone P1110807uit Haelen liep vlotjes toen ze Maaseik verliet. Het was nog vroeg (16.00 uur) en Simone zal zeker voor het donker binnen zijn. De camino Portuguese zal voor haar “appeltje-eitje” worden.

P1110847

4e deelname voor deze jongeman

Voor de rolstoelers heb ik veel respect. Ook al mogen ze de hele weg blijven zitten..hun weg gaat niet vanzelf. De stoepjes, de kasseitjes en de afstand maakt deze tocht ook voor hun een flinke “camino..!!”. Zag ik de hiernaast gefotografeerde rolstoeler het vorig jaar nog écht kou lijden….dit jaar genoot hij van het mooie weer en zijn 4e deelname.

P1110802

Monique en Robert, deelnemers aan de Swentibold mars

26 maart kan de boeken in als een top dag voor de wandelaars. 15 graden op de teller en zon….. perfecter wandelweer is er niet. En paparazzi…? Hij heeft wederom genoten. Van de prestatie van de lopers of ze de tocht al dan niet uitgelopen hebben, van de wandelaars van de Swentiboldmars die helaas niet allemaal in de picture zijn gekomen ( sorry Coby en Astrid)

IMG_3601.JPG

uit heet archief: Coby (r) en Astrid

maar ook een prestatie van formaat hebben afgeleverd. 80 kilometer is gigaveel maar 40 km…ik weet niet wat het is om “te paot” zoveel kilometer op één dag af te leggen……. P1110799 Én, ik heb genoten van het onderweg zijn en de mooie natuur, die menig wandelaar wellicht niet meer gezien heeft……

vervolg: de uitslag en de foto’s

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s