vooruitblik Kennedymars 2016

Stond Sittard de vorige week nog volop in de schijnwerpers met de Sint Joepmarkt, deze week is het wederom te doen in Sittard, waar om 5 uur in de morgen duizenden wandelaars worden weggeschoten voor de 53e en tevens oudste  Kennedymars van Nederland.

De spreuk van Karel de Grote zal zeker door menig wandelaar worden uitgesproken alléén….zonder te weten dat Karel deze ooit uitgesproken heeft waar overigens Sittard zijn

Karel de Grote: “Si tard…..”

naam aan te danken heeft. Karel de Grote (748-814) was in die tijd eens aan het jagen in de bossen tussen Roermond en Aken en daar verdwaalde hij.  Hij kwam terecht in het hutje van een oude vrouw en vroeg of hij Aken nog kon bereiken. Toen de vrouw zei dat de zon al onder was, riep de keizer ‘Si tard‘ oftewel “zo laat”. Hij bleef overnachten en schonk de vrouw en haar bloedverwanten een stuk grond als dank, waar later de stad Sittard op werd gebouwd.

Menig wandelaar zal op dat klokje blijven kijken want…. de 80 kilometer moet ook dit jaar binnen 20 uur uitgelopen zijn en dus sluit op 20 maart om  1.00 uur  de waarneming.

Ook dit jaar ben ik er weer bij. Uiteraard volg ik de Walkers. John Walker loopt al voor de 8e

P1110683

Miranda “Walker” : noeste trainingsarbeid

keer (6x finish) en Miranda gaat dit jaar voor de “goeie derde keer”. Maartje Walker start voor haar tweede deelname en gaat uiteraard voor “twee op twee”. Nu Froukje Walker in het bezit van het rijbewijs is staat alles in het teken van de verzorging: “nieks laope mer mét de auto d’r achteraan”.  Inderdaad Froukje, net zo belangrijk voor de deelnemers is die goede verzorging onderweg. Maartje heeft klasgenoot Ingo Verkoulen dit jaar zo ver gekregen om mee te wandelen. Of Ingo al weet hoeveel kilometer het is a.s zaterdag…?? Getraind heeft hij wel al: zeker 8 kilometer en… de nieuwe schoenen zullen zaterdag ingelopen worden. Hoe het afloopt…. u bent er nagenoeg “live” bij.

IMG_3619

De “Van Kempes”: zullen ze alle Häörder wandelaars achter zich laten ??

Ook de “Van Kempes” zijn van de partij. Of Maartje een echte wandelnaam is..?? Daarnaast zal Frank én…misschien ook Daan “Van Kempes” er weer voor gaan wie de eerste Häörder finisher zal zijn en…. of dat vóór…of toch na vijf uur in de middag zal zijn !

IMG_3636

“Boy”, ****-generaal en opperbevelhebber van de “zandjhaes”

Natuurlijk zal ik John S. weer oprapen (ik heb hem al zien trainen) en … wellicht is de opperbevelhebber van de Nederlandse strijdkrachten, 4 sterrengeneraal

IMG_3633

Remy

Lei – zeg maar Boy – van de partij. Ook ongetrainde Häörder Uuleprins Stephan I zal zaterdag “oet ein anger vaetje motte tappe” want 80 km…. das niet niks !! Zal hij met behulp van de godendrank van de vastelaovendj  de tocht  uitlopen…?? Andere Häörder deelnemers aan de mars der marsen… geef het me even door en ik ben erbij !!

IMG_3537

Mich: hoed op, oordopjes in en keihard meezingen !!

Van degenen buiten Häör heeft Michel Graef nu alweer spijt dat hij zich niet heeft laten overschrijven naar Häör want es Remuunsje wandelaar tel je niet mee in het klassement van die van Häör. Na een heel jaar buikpijn te hebben gehad rest hem slechts één ding: zich met een blessure afmelden ! Verder zal ik onderweg zeker ook oud-collega Francien uit Venlo proberen vast te leggen, Simone uit Haelen zal deze tocht als goede training voor haar a.s. camino Portuguese beschouwen en voor de zoveelste keer zal Remy, die zich zeker niet alleen zal voelen,  starten.

Dit bericht werd geplaatst in wandelen. Bookmark de permalink .

2 reacties op vooruitblik Kennedymars 2016

  1. Lotte Vd Velden zegt:

    Lei is er inderdaad ook dit jaar weer bij. Helaas zelf geen Facebook maar leest jou verslag altijd via mij! Super om te lezen.
    Aan alle (hornse) deelnemers alvast super veel succes!! 👍🏻

  2. Petra vd Velden zegt:

    Klein foutje….drie sterren heeft Lei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s