Openingsrit twc Posterholt

P111063819 maart, start van het twc Posterholt wielerseizoen 2016. Menigeen is al dagen naar de weersvoorspellingen aan het kijken en het enige dat het heeft opgeleverd: droog weer maar een graadje hoger dan voorspeld is… ho maar ! Fris om niet te spreken over “koud”. De thermometer geeft maar op één plaats meer dan 7 graden aan: binnen !!

Nog voordat één officiële clubkilometer is afgelegd  “rapen” we een vloekende, sakkerende, tierende  en razende

P1110554

even lachen……

Piet Sevriens op. Piet, met bijna 78 jaar op de teller, de nestor van de nog actief fietsende twc familie. Het is overduidelijk, hij is boos. Boos op zijn nieuw bandje dat het begeven heeft, boos op die bandenafnemer die hij zover heeft weggegooid dat hij hem niet meer kan vinden, boos op zichzelf en boos omdat hij de start van het seizoen aan het missen is…… En dan komt paparazzi voorbij die vraagt om nog eens om voor de fotograaf te lachen…. De stoom komt uit alle helmgaten.

De “cardio c”- groep (kortweg C2) is al een uurtje

P1110589

het gaat omhoog: uit het zadel vol op de pedalen

eerder vertrokken en kort na enen start het seizoen ook voor de A-, B- en C-groep. Maar liefst 33 fietsers staan aan de start en hebben zin in de openingsrit, de memorial Pierre Fonteijn. Pierre, al vele jaren niet meer in ons midden, vergeten is hij niet ! Ik herinner me Pierre nog steeds als fietser maar ook als die man die zich door niets en niemand gek liet maken maar….de fietsers met zijn grapjes wél gek kreeg.

De dertig heren en drie dames krijgen een mooie route voorgeschoteld. Via Berg gaat het

P1110615

sluis Osen

naar de stuw in Linne en via Panheel gaat het vervolgens langs het Sint Antonius kapelletje in Thorn waar – ik fiets net naast hem – Piet Sevriens stilletjes deze “beste vrind” bedankt omdat de bandenlichter tóch nog gevonden is.

Onderweg natuurlijk weer heerlijk met iedereen klassjenere. Maar liefst 12 man gaan dit jaar de Dolomieten marathon fietsen. 11 jaar geleden stond ik ook aan de start van deze mooie tocht en ik garandeer de fietsers uit Posterholt nu P1110606reeds indrukwekkende landschappen én beklimmingen. Hartmut is op en top klaar voor het seizoen; hij komt net terug van een fietsstage op Mallorca. Hans is nog even de kat uit de boom aan het kijken en geeft aan dat er toch al behoorlijk wordt doorgereden. Nou Hans…een tochtje met de A en je weet wat doorrijden is..!!  Peter is zo met gewicht, voorbereiding etc. bezig dat hij de vlaai en koffie aan zich voorbij laat gaan en Robert…. van begin tot eind zit hij te “riejere” op de fiets en het enige dat hij kan uitbrengen is: “koud, koud, koud….”.

Vervolgens gaat het in Ittervoort over de “päöl” en gaat het langs de Maas over het Belsj tot Maaseik. Met dit weer op pad gaan betekent ook dat er even halt moet worden

P1110635

wat een ……..!!

gehouden. In Aldeneik krijgt iedereen de kans om van de fiets en uit de

P1110642

in de achterhoede krijgen sommigen het al moeilijk

broek te gaan, voor menigeen een opluchting en voor degenen die er even door zitten geeft het ook weer lucht. Bij de brug me de

P1110005

brug met de handjes

“handjes”, de verbinding tussen Belgisch en Nederlands Limburg is het keerpunt en gaat het tegen de wind richting het noorden. Het is koud en bij de beklimming van de Aasterbergbrug moeten de moeten sommigen al gaten

P1110667

de kers op de taart !!

laten vallen. Maar ook nu: boven wordt ook op de achterblijvers gewacht wang het motto bij twc is nog altijd: “samen uit, samen thuis..!!”.

Via Echt en Sint Joost wordt koers gezet naar

P1110625

mooi groen-geel lint

Montfort en Putbroek en na ruim 60 km is het mooi geweest en komt startlocatie De Wieë in zicht. Traditiegetrouw wordt na de eerste rit door de hele groep de kantine bezocht: als spreekwoordelijke kers op de taart trakteert de club op koffie en vlaai zodat de spreekwoordelijke en figuurlijke kers letterlijk “genomen” kan worden. Een enkeling is al zo met het seizoen bezig dat men de vlaai overslaat maar P1110677de rest laat zich deze traktatie niet ontgaan terwijl sommigen ook nog eens voor dat tweede stuk gaan.

Ik wens alle fietsers een mooi fietsseizoen, geniet van de natuur, geniet van de omgeving en geniet van het samen fietsen. Blijf een heer/vrouw in het verkeer, blijf voorzichtig én… blijf heel !!P1110655

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Openingsrit twc Posterholt

  1. hanskortekaas49 zegt:

    Mijn 1e rit met TWC Posterholt. Geweldig!
    Zag dat je vaak moest sprinten om mooie foto,s te maken. Goed voor de conditie!

    Bedankt voor het leuke bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s