Schrikkeldag 2016…verschrikkelijk..??

Het is 29 februari: schrikkeldag ! Een dag extra omdat het de Aarde niet lukt om in 365 dagen rond te komen. Of het ons lukt om door die extra dag “rond” te komen….. dat wordt niet gevraagd.

Sommigen vinden het verschrikkelijk om vandaag aan het werk te gaan. Om op deze dag te werken levert immers niets op…. Het kost alleen maar..!! Het salarisstrookje is al binnen en…. het bedrag erop is evenveel dan een jaar geleden terwijl we het toen dat bedrag met 28 dagen bij elkaar kregen.  Met 5 graden op de thermometer en een koude noordoostenwind moet gestookt worden en…een extra boterhammetje – en dan heb ik het nog niet eens over dat uitgebreide maal of dat tussendoortje – kan dan ook geen kwaad. Naar het toilet gaan, even douchen, de handen wassen of afwassen….. toch maar doen maar….. wat kost dat niet allemaal..???

Anderen vinden de 29e februari gewoon een verschrikkelijke dag. Denk je eens in…je kon

16 jaar en toch maar 4

er zelf niets aan doen en toch ben je jarig op de  29e februari…! Het gevoel van écht jarig zijn maak je – met een beetje geluk – hooguit tussen de 20 en 23 keer mee. De eerste keer die ben je allang vergeten en de laatste twee keer dat je écht jarig bent….. soms weet je het niet eens…!! Je zou maar een kind hebben dat op 29 februari 2012 geboren is en dat zijn er in Nederland toch gauw een 500 stuks)…ze vieren vandaag pas voor het eerst hun officiële verjaardag..!

Tot voor 300 jaar geleden telde deze dag niet: er werden geen zaken gedaan op deze dag !

Hoe anders is het vandaag ! Ik ben lekker naar mijn werk gegaan want….vandaag heb ik drie stelletjes in de echt mogen verbinden. Trouwen op een maandag… het is voor niks en als het dan ook nog eens op de 29e februari kan…. het scheelt hun een heel aantal feestjes

tja……..

want over 4 jaar komt hun trouwdag weer op de agenda. Vroeger, toen het normaal was dat de man de vrouw een huwelijksaanzoek deed grepen de vrouwen schrikkeldag aan om “angsthazen” toch zover te krijgen om in dat huwelijksbootje te stappen. Een “schrikkel”huwelijk is nu niet meer zo dat het van de vrouw uitkomt maar meer vanuit de gedachte dat men toch op een erg bijzondere dag trouwt en men tijdens andere huwelijken en op feestjes met dit bijzondere feit kan scoren en vandaag…. het is ook nog eens helemaal gratis ende voor niks !!  Natuurlijk wens ik al die paartjes die vandaag elkaar trouw, hulp en bijstand hebben beloofd heel veel gelukkige jaren toe. Twaalf trouwdagen vieren… het zou geweldig zijn maar hoe het nu moet als ze 50 jaar getrouwd zijn…. in elk geval zullen ze dat niet op hun trouwdag vieren…!!

En nu ik thuis ben van het werk… ik ben aan het vieren ! Een extra middag is me zomaar cadeau gedaan. In een tijd van dat gejaagde leven, snelheid, targets etc. etc. kan ik maar één ding zeggen: Aarde, bedankt dat je je niet laat jagen. Ik zie nu al uit naar die extra dag in 2020 !!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Verhalen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s