Titel

Vandaag een nieuw verhaaltje. Het 861e !! inmiddels.  Iets schrijven..??  och….gewoon achter het toetsenbord gaan zitten (en soms staan) en “tjoep-tjoep”…klaar ! Maar dat het verhaaltje ook nog eens een titel moet krijgen…..dat valt soms niet mee.

Vandaag heet het verhaal gewoon “titel”. En dat is niet omdat ik me er vanaf wil maken maar… er is wel degelijk een titel te vergeven.

Als de livestrongracers zondag op pad gaan is het droog. “Anders zou geen haar (het worden er weliswaar steeds minder) op mijn hoofd er ook maar aan gedacht hebben om vandaag op de fiets te stappen”, aldus Dion. Pluvius zal het aangevoeld hebben want koud op de fiets en ja hoor….een miezerig regentje geselt het peloton. Omdat de zaterdag niet aan iedereen besteed was om te fietsen was de route vandaag heilig hetgeen betekent dat er geen kortere weg naar Maaseik genomen wordt; de aanwijzingen van de routecommissaris worden één op één overgenomen.

P1110366

harde labeur en een “schamele” 22 op de teller…..

Niet alleen de regen maakt het een miezerige morgen ook de wind zorgt ervoor dat de vaart er niet echt in komt. Kop over kop gaat het richting Roosteren en de teller, die aanvankelijk nog op keurige waardes uitkomt zakt en zakt steeds verder. De routecommissaris spreekt over windkracht 6 en hoopt dat er fietscomputers op de markt komen die ook een anemometer in zich hebben want een dergelijk ding op de helm…dat gaat ook de routecommissaris te ver. Een enkeling rept zelfs even over “mechanische doping”, zo zwaar is het en de waardes op de teller gaan zelfs richting de twintig.

Als de horde Roosteren genomen is gaat iedereen er zich eens goed voor zitten: het zwaarste is geleden en iedereen maakt zich op voor het ware genieten om met de wind “in ’t hat” als aan een parachute te hangen naar huis toe te waaien.

Maar…deze woorden zijn nog niet uitgesproken of het noodlot slaat toe. “Lek voor” schreeuwt Dion. Het is alsof het een

P1110368

Dion met een lach van oor tot oor: “de titel is binnen”

jubelschreeuw is. Zal hij blij zijn met deze lekke band..?? Terwijl iedereen staat de vernikkelen in de regen is Dion zichtbaar aan het genieten. “Yes, de titel is weer geprolongeerd”, aldus Dion. Verdere navraag leert dat het inmiddels het derde opeenvolgende jaar is dat de eerste “platte” van het jaar zowel letterlijk als figuurlijk voor de rekening van Dion komt.

Dat Dion ook nog eens zijn vingers aan de CO2 patroon verbrandt doet hem nog eens

P1110375.JPG

hard en smerig werk 

schreeuwen….en dit keer is het geen jubelkreet ! Inmiddels is Dion het zweet behoorlijk uitgebroken…. steentje in die band, hard werken om de band van de velg te trekken en als klap op de vuurpijl laat Dion de anderen nog eens meegenieten van zijn “feestje” door kort op te merken: “het lukt me niet om de band op de velg te krijgen”.

Negen minuten na het malheur met de lekke band gaat het weer op pad.  Dat de wind zich inmiddels gedraaid heeft…..

P1110377

….en smerige kleding..!!

tja…dat kan er ook nog wel bij. Bijna thuis komt er slechts één zin over de lippen van de deelnemers aan deze tocht: “het was wederom genieten..!!”.

 

Eenmaal thuis is het goed rusten, alleen de wasmachine moet nog even vol aan de bak ….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s