frisjes….

Als op zaterdagmiddag gefietst wordt blijft de teller “ijskoud” op “twee” staan. Twee graden geeft de thermometer aan en het aantal fietsers voor de op het programma staande “dichtbijhuisroute” bedraagt twee….  Het regende afmeldingen waarbij

P1100890

ff kijken naar de aanlopende rem

verschillende redenen werden opgegeven maar zeker was dat het maar om één ding draaide:  “te koud…!!”. Dat bij de start gezegd werd dat het snel thuiskomen zou zijn als het zou gaan regenen betekende dat – toen het na 6 km begon te hagelen – gewoon doorgereden werd. Hagel is immers geen regen..!! Een buitje van korte duur want daarna was het genieten van het zonnetje, de route en…het bezig zijn !!

18 januari 2016: overdag temperaturen van minus twee en als de

P1100899

verraderlijk wegdek

zon onder is dan zakt de temperatuur meteen naar de dubbele cijfers onder nul. Koud..???  Och, het valt wel mee, hooguit een beetje frisjes. In elk geval perfect weer om erop uit te trekken en het liefst natuurlijk op de fiets maar….. de wegen zijn op sommige plaatsen nog verraderlijk glad en het gevaar dat door een schuiver het seizoen op zijn kop wordt gezet weegt zwaarder dan het lekker bezig zijn op de fiets.

Lekker te voet erop uit, die heerlijke wandeling en met een expeditie Noordkaap in het vooruitzicht (2017)  kan het niet koud genoeg zijn. De verhalen over fietsers die richting de Noordkaap gaan handelen over “barre en boze omstandigheden”, kou, sneeuw, regen en harde wind en het tentje bij regen aan de kant van de weg opzetten

P1100919

….en even voelen of het ijs ook écht “ijs”koud is.

en ’s morgens bij regen weer inpakken op op pad….  Het is in elk geval geen reis waarbij  men stilletjes eraan kan denken dat de weersomstandigheden alleen maar beter worden als men noordelijker gaat en onderdak vinden wel zal lukken. Een reis naar het zuiden, of het naar Rome of Santiago de Compostela gaat, is het goede weer en de zon tegemoet fietsen, naar het noorden gaan betekent op alle fronten ongewisheid.  Maar wat klaag ik…..vandaag was het een heerlijke dag, ik heb genoten en onderweg was zelfs nog even tijd om die pose te maken want de “winterse” omstandigheden in ons land… het stelt toch eigenlijk niet zoveel voor….

Dit bericht werd geplaatst in expeditie Noordkaap, livestrong racers, Overig, wandelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s