Lekker stukske fietsen..

Een titel die Simone en Hans voor hun blog hadden gemaakt toen ze in

Simone en Hans…lekker stukske fietsen naar Santiago !

mei ’15 vanuit Haelen naar Santiago de Compostela fietsen. Inderdaad…. naar Santiago fietsen is best een “behoorlijk” stukje fietsen. Een titel die voor mij eigenlijk elke dag van toepassing is; geen afstanden zoals Simone en Hans maar even erop uit….elk stukske fietsen is toch zo heerlijk…!!

Vandaag, 11 januari 2016, een dag die het helemaal in zich heeft om dat lekker stukske fietsen maar eens over te slaan. Als ik het weerbericht ’s morgens hoor dan zit ik al bijna op het reservespoor en zie ik mijn fiets al werkloos een hele dag stilletjes in de garage hangen. ’s Morgens volgt een behoorlijke plens regen en als ik rond de middag naar huis ga ben ik

P1060238

en  hij riep me na: “een fijne fietsmiddag..!!”

blij dat ik de parapluie bij me heb: het regent ! Bij het uitgaan roept een collega me nog na: “een fijne fietsmiddag…!!!!!”. Het zal wel als een grap bedoeld zijn maar… het hoeft niet veel of beter gezegd, het heeft slechts héél weinig nodig om de juiste snaar te raken.

Rond de klok van drie is het bewolkt en de luchten zijn behoorlijk dreigend maar….. het is droog of beter gezegd… het regent niet. De weg is kletsnat en dat betekent toch altijd dat het opspattende water ervoor zorgt dat de fiets…én ik behoorlijk nat én smerig zullen worden. Een geluk dat de buienradar een droog uurtje aangeeft. Reden temeer om me in mijn fietspak te hijsen en een tocht van anderhalf uur te maken. Regen onderweg…dat maakt niet uit.

De temperatuur is weer een graad teruggevallen naar 5 graden maar lekker

P1060286

ook 11 jan15 was een natte dag !!

bezig voelt het nog steeds heerlijk aan. De wind doet ook weer goed mee en waait straf uit het zuiden en als ik het niet geweten zou hebben zou ik zeggen: “het is maandag..!!”. De weg …. nat, kletsnat: condities om lek te rijden want steentjes dringen nu heel gemakkelijk door de rubber. Heel even denk ik aan lek rijden maar ik verdring het maar gauw: erover denken betekent namelijk vaak dat het ook daadwerkelijk gebeurt. Maar och…waar heb ik het over: een renner in vorm rijdt nooit lek !!

Vanaf het vertrek is het naar boven kijken: dreigende luchten en ik besef dat droog houden er vandaag niet in zal zitten. Of…?? zal ik tóch niet die traktatie in de vorm van “al dat goede komt van boven” krijgen ??  Na 25 km voel ik de eerste druppels en vreemd genoeg voelt het nog goed ook. Als ik me

Lyon: hobbyfietser, pendelaar, wedstrijdfietser

afvraag of ik misschien in de verkeerde film zit omdat ik nog niet één fietser ben tegengekomen gebeurt het dan toch. Bij het oversteken van de stuw in Linne kom ik een fietser tegen en natuurlijk volgt die groet. Het is Lyon, die dagelijks zijn pendeltochtje van Echt naar Nunhem  maakt en heerlijk kan uitwaaien en door de regen ook nog eens geluk heeft het zweet van zich te laten afspoelen na een dag hard werken. Bovendien…richting Echt betekent voor hem nog eens hard werken want het gaat stevig tegen de wind.

IMG_7124

heerlijk dat  biertje ! reden te meer om morgen toch maar te gaan fietsen….

 

Als ik thuis kom is het natuurlijk weer eerst het stalen ros cq. de fiets en dan de ruiter (moi) die een douche krijgt en daarna dat heerlijke maal waarbij ik ook nog eens behoorlijk zondig……… Reden om morgen in elk geval toch maar weer op de fiets te klimmen…..

 

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s