atb cross Leudal

Een Tweede kerstdag zonder ATB cross is als een kerststal zonder kribbe of een kerstmis zonder mis.  De hoogmis van de “drek”fietsers oftewel atb crossers is gewoontegetrouw in Haelen en aan de start verschijnen ook dit jaar niet de minsten. Jong en oud, man en vrouw, sportcoryfee en mensen zonder enige sporttrofee…ze zijn er allemaal !!! Ging de tocht ooit niet

IMG_6661

26dec15: korte mouwtjes weer

door vanwege een “ijzig” parcours op een ijzig koude dag…. 26 december 2015 staat in het teken van “zacht, zachter, zachtst”.  Allereerst hoopt de organisatie zachtjes op een enorm deelnemersveld. Vervolgens kan gesteld worden dat het parcours er zachter bij ligt dan normaal en tot slot… temperaturen, op z’n allerzachtst gezegd: erg zacht, voorjaarsachtig zacht.

Ook dit jaar heeft wielerevenementenLeudal gezorgd voor een prachtig huub onderscheidingslotakkoord. Na een mooie seizoenstart (het MTB kampioenschap Leudal op 22 februari) kwam de stichting nog volop in het nieuws

IMG_6320

Hans en Huub staan letterlijk en figuurlijk midden in het fietsgeweld !!

met de mogelijke aanleg van een wielerbaan in Haelen en…. niet te vergeten de koninklijke onderscheiding van organisator, bestuurder en wielerliefhebber Huub aan den Boom.

Een jaar dat voor wielerevenementen Leudal kan worden afgesloten met de spreekwoordelijke “klap op de vuurpijl”: de ATB cross.

Om half negen is het al druk bij het sportcomplex in Haelen. “Genoeg

IMG_6399

goed voorbeeld doet volgen ! Op de tweede plaats Roy Curvers die het uitschreeuwt dat het te hard gaat….

geluierd gisteren”, is het veelvuldig commentaar. Iedereen is al vroeg op appél en gezegd kan worden dat het met dit weer geen straf is. Dubbele cijfers op de thermometer, droog en zonnig: wat wil een fietser nog meer….

IMG_6319

jongste deelneemster: 6 jaar !

Wielerclub Midden-Limburg is royaal vertegenwoordigd en van deze club kan met recht gezegd worden dat ze jeugd….én toekomst hebben !!

Het Leudal ligt er keurig bij, weliswaar een beetje natjes IMG_6968.JPGen gladjes op diverse plaatsen maar voor degene die niet alleen op het pad voor zich kijkt is er zoveel meer te zien: grazende paarden, holle wegen, mooie boerderijen, meanderende riviertjes en…. af en toe een fotograaf die zich al fietsende en lopende een beeld probeert te vormen van hetgeen al deze “drek”fietsers en modder baggeraars voor de wielen krijgen….en ik kan zeggen: “het viel af en toe niet mee..!!”.

IMG_6738

soms was er geen doorkomen aan …!!

Vanuit Overloon, Heeze, Vlodrop, Etsberg, Postert, Haelen, Panningen, Horn, IMG_7013Böggeme, Achel, Neer etc. etc. zijn de deelnemers afgezakt naar Haelen. Er staan zelfs deelnemers uit Duitsland aan de start !  Naast weerrecords worden er ook IMG_6782deelnemersrecords gevestigd op deze tweede kerstdag,  de teller komt uiteindelijk uit op 957 !!!

Op de pauzeplaats was het druk, het was gezellig en…er werd goed gegeten en gedronken. Achteraf – toen  ik van Robert hoorde dat zijn koek behoorlijk op was omdat op de pauzeplek alle koek op was – voelde ik me een beetje schuldig dat ik een plak cake IMG_6803genomen had…..

De deelnemers hebben het hele Leudal van links naar rechts en van boven naar beneden doorkruist. Het is fietsen op een zakdoek en dat maakt deze tocht juist zo mooi. Als de organisatie voor volgend jaar al een een doel heeft dan zou ik IMG_6882zeggen: 1000 !! (deelnemers natuurlijk).

De foto’s…..774 in totaal !! Ik besef dat ik niet iedereen op de foto heb gekregen. Mijn doel voor 2016: ook ik ga voor 1000 !! (foto’s welteverstaan) De foto’s zijn te zien  via de link https://picasaweb.google.com/116139285721912117586/December26201502

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op atb cross Leudal

  1. Anoniem zegt:

    Dag Jan ,
    Wederom bedankt voor de mooie foto”s

    Gr.Thijs

  2. Anoniem zegt:

    Mooie sfeer impressie! Bedankt voor de foto’s. Groetjes Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s