atb cross twc Posterholt groot succes ..!! (1)

“een kinderhand is gauw gevuld..!!” maar…..ook de hand van een atb fietser is al gauw gevuld. Het hoeft slechts droog te zijn als het “tijd opstaan” is en als de buienradar dan ook nog eens voor de komende uren droog weer aangeeft dan is het opstaan en snel richting sporthal in Vlodrop rijden. Honderden atb-ers weten ook nu weer de weg naar dit evenement te vinden én onderweg en na afloop krijg ik maar één ding te horen:  een fantastisch mooie tocht !!!

De afgelopen weken is hard gewerkt door menig commissie om de tocht in goede banen te

ook oudste lid Kuëb...vaste waarde als er geholpen moet worden !!

ook oudste lid Kuëb…vaste waarde als er geholpen moet worden !!

leiden; mensen die verkeer regelen, de afspuitplaats, de route, de pauzeplaats, EHBO, fotograaf etc. etc. Zelfs de radiozender L1 besteedde op zaterdag nog aandacht aan deze mooie tocht door nationaal park De Meinweg. Temperaturen van 16 graden, droog weer en ook de regen van de afgelopen dag en nacht hebben het parcours niet aangetast: het ligt erbij als een glooiend biljartlaken.

Deelnemers vanuit alle windstreken (Duitsland, Grubbenvorst, Eindhoven, België) die het glooiende terrein alleen maar weten

grote groep deelnemers uit Duitsland

grote groep deelnemers uit Duitsland

te waarderen. Of men veel heeft gezien van al dat moois…..mountainbiken is ook goed uitkijken voor boomstronken of de gevaarlijke afdalingen. Huub uit Horn kan het weten want de EHBO moest voor deze onfortuinlijke deelnemer uitrukken. Gelukkig was het een valpartij zonder al te veel erg !! Beterschap Huub !!

Mountainbiken, sport voor man en vrouw, jong en oud. Het is leuk te zien dat

Jules (8 jaar):

Jules (8 jaar): “ik ben toch geen watje, gewoon rechtdoor door de blubber..!!”. pa en ma kiezen voor de veilige buitenom.

familieuitstapje

familieuitstapje

diverse families er een zondagmorgen van maken. Niet alleen Frank en Daan maar ook Jules (8 jaar) die samen met pap en mam op pad gaat én…… Jules liet zich niet kennen. Ging het hele veld (pap en mam incluis) buitenom, voor Jules was het rechtdoor midden door de pratsch !!

Voor de 50 km tocht is het spektakelstuk toch wel de “broken chain hill” oftewel de

broken chain hill: stoempen, stoempen, stoempen !!

broken chain hill: stoempen, stoempen, stoempen !!

heuvel van de gebroken ketting. Een heuvel waarover veel te doen is en…waarover zoveel gezegd en gesproken is dat ik er niet meer over kon zwijgen en live de fietsers eens heb kunnen aanschouwen en “vervelende” (voor

ook te voet bleven de deelnemers lachen !

ook te voet bleven de deelnemers lachen !

fietsers althans) plaatjes heb geschoten van “te voet” omhoog klauterende fietsers.  Bij tijd en wijle leek het wel een wandelevenement maar….er waren ook coureurs bij die deze smerige bult fietsend op kwamen. Chapeau !!

Vanuit de broken chain hill is het een flinke wandeling en een flinke autorit te gaan naar

gevaarlijke afdaling !

gevaarlijke afdaling !

de pauzeplaats in de buurt van rijstal Venhof. Bijna bij de pauzeplaats aangekomen wacht de deelnemers nog een behoorlijke uitdaging: een afdaling van 29 procent !! Voor de een een uitdaging om op de fiets naar beneden te gaan, voor de

de

de “crew”

ander een zekerheid om het niet te doen en lekker af te stappen richting de tent te lopen. Bij de pauzeplaats staat een compleet team klaar om de renners te voorzien van extra energie zodat men zonder veel problemen aan het tweede deel van de tocht kan beginnen. Energiedrank, bananen, cake…het gaat erin als koek..!!

kunst na de pauze: zullen de deelnemers dit ook gezien hebben..?

kunst na de pauze: zullen de deelnemers dit ook gezien hebben..?

Vervolgens gaat het via de westzijde van het nationaal park weer richting Herkenbosch en via Etsberg gaat het wederom naar Vlodrop. Voor menigeen ligt Vlodrop erg ver weg maar eenmaal bij de sporthal aangekomen en de fiets afgespoten te hebben is er één gevoel dat overheerst: voldoening en

fiets spoelen...

fiets spoelen…

tevredenheid, zeker nadat menigeen de vermoeidheid nog eens met een glas bier heeft weggespoeld. Het was mooi, het was goed, het was af !!

...mond spoelen !!

…mond spoelen !!

álle foto’s (573) zullen een dezer dagen worden geplaatst onder atb cross twc Posterholt groot succes ..!! (2)

IMG_5238IMG_4710IMG_4825IMG_4749IMG_4881IMG_4951IMG_4968IMG_4988IMG_5002IMG_4939

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

3 reacties op atb cross twc Posterholt groot succes ..!! (1)

 1. Willemsen zegt:

  mooi verslag Jan en flitsende foto,s

 2. Anoniem zegt:

  Jan, wederom weer een mooi stukje schrijfwerk, ben benieuwd naar de rest van de foto’s.

 3. Rinze Jonkman zegt:

  Prima werk wat je weer gedaan hebt. Zo krijgt iedereen, vooral alle personen die geholpen hebben, een mooi overzicht wat zich elders, buiten hun gezichtsveld, heeft afgespeeld.
  De redactie TWC Posterholt zal weer dankbaar gebruik maken van je foto’s.
  Rinze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s