Altweibersommer.

Het is aangenaam warm in de Allgau. Vanuit de Alpen komt een warme wind over de bergen en deze zogenaamde föhn zorgt ervoor dat de thermometer waardes tot 25 graden aangeeft en de korte broek en het hemd met korte mouwtjes uit het koffer kan. Het wordt genieten van deze “Altweibersommer”. Heerlijk weertje om te gaan voor die lekkere wandeling. Eigenlijk is een wandeling in de Algau het best te doen zonder fototoestel want vooruit kijkende zie je fotogenieke plaatjes en.. kijk je opzij dan moet er ook even worden stilgestaan om het mooie plaatje vast te leggen om nog maar niet te spreken om even om te draaien en terug te kijken. Zal ik dan toch maar geen fototoestel meenemen op mijn wandelingen….? Neeeee, dat kan niet… paparazzi zonder fototoestel is zoiets als een Allgaukoe zonder bel.

image

Een aanrader is een rondje rond de Rottachsee. Startplaats is de stuwdam bij Petersthal en voor degenen die toch wel opzien tegen 3 uurtjes wandelen (met fototoestel langer) is er meteen een mooie ligweide vanwaar een heerlijke duik kan worden gemaakt in dit mooie meer. Maar kan men hieraan weerstaan dan heeft men als wandelaar of fietser de hoofdprijs. Lekker langs het water, een stevige klim, langs weiden, door het bos en… af en toe een bank met wederom een prachtig uitzicht.

image

De Allgau… sportgebied bij uitstek. Met de mtb kan men zich hier behoorlijk uitstukeren maar ook velen zie je met een elektro mtb haibike rondpeddelen. De echte of de foetelfietsers….genieten doen ze allebei. Vandaag ging het uitstapje naar het Thanheimertal. Als men ergens goed met het racertje op de weg kan…dan is het hier ! Via Oberjoch (het hoogstgelegen bergdorp van Duitsland) wordt afgedaald en komt men in het mooie groene Thanheimertal.  Met dichtbij de prachtige beklimming van het Hahntenjoch. Met de fiets zal in het dal goed “getankt” moeten worden want het Hahntenjoch is een echte kuitenbijter waarbij vergelijking met de passo Pardoi niet misstaat. Is men met de auto…dan moet hier zeker ook getankt worden want een benzineprijs van 1.15 maakt dit dal nog een stuk aantrekkelijker! Voor ons staat vandaag vanuit Thanheim de beklimming naar de Visalpsee – een ketelmeer op 1200 meter hoogte – op het programma. Een mooie wandeling met als toetje prachtige uitzichten

image

en….. een extraatje omdat ook nog eens een rondje om dit ketelmeer kan worden gemaakt.
Vandaag lijkt het alsof heel Oostenrijk en Duitsland naar het Thanheimertal is gekomen. Iedereen in de korte mouwtjes en ik nog tegen Bea zeggen:”in de bergen moet men altijd op een weersomslag voorbereid zijn….!” Als we aan de afdaling beginnen gaat het betrekken en als we bij de auto zijn aangekomen is de temperatuur plots van keurige 25 graden gedaald  naar 17 graden…… en hebben we compassie met al die mensen die zeker nog “boven”  zijn.
Als het daarna via een erg lange afdaling tot het Duitse Pfronten gaat – grenscontroles zijn we vandaag niet tegen gekomen – begint het te regenen en met 13 graden is het plotsklaps herfst geworden……

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s