Nederlands kampioenschap toerfietsen in Dieren (Gld).

Nog drie weken tot het Nederlands kampioenschap toerfietsen in Dieren. Het is de derde keer dat ik er aan deelneem, in 2013 was het meteen podium (3), in 2014 viel plek 7 me ten deel en…of het “derde keer, goede keer is…” , over drie weken zal het duidelijk zijn. 

Een berichtje dat vandaag de deur uit gaat vanwege dat ene doel: ook u kunt aan het Nederlands kampioenschap deelnemen…!! De inschrijving sluit over 2 dagen dus….. gewoon opgeven en we zien elkaar over drie weken..!! Het zal in elk geval genieten worden want de omgeving – de Veluwe – zal het uiterste van de deelnemers vergen. Om je heen kijken, bezig zijn met de natuur maar…… ook bezig zijn met dat gemiddelde..!

Fietsvriend Joseph Lenferink (hij werd in 2013 Nederlands kampioen en moest het in 2014 met een 14e plek doen) zal zeker van de partij zijn en mijn Santiago fietsmaat Robert is ook van de partij. Hij gaat met de vakantiefiets en zijn gemiddelde zal lekker laag zijn. Hij heeft er een hele kansberekening van gemaakt en kwam tot de conclusie: “hoe lager het gemiddelde, hoe meer kans dat ik de titel pak”. Dus…als Robert over 3 weken kampioen wordt dan heeft het niets te maken met training (hij heeft er niet specifiek voor getraind) maar enkel en alleen met kansberekening !!

Voor de facebook volger van mij is het al een tijdje duidelijk: ik ben aan het trainen voor het NK toerfietsen. Mijn gemiddelde moet over 3 weken continu 24,5 zijn en ik kan thans alleen maar zeggen: “ik moet trainen, trainen en nog eens trainen…!!!”. Is het normaal gesproken een koud kunstje om 90 km te fietsen en dat gemiddelde zo rond de 30 uit te laten komen, een NK toerfietsen is toch een andere discipline en na een training moet ik thuis dan weer constateren dat ik te langzaam ben. Het moet harder !!! máár…. ook weer niet te hard…….

Nog drie weken mezelf pijn doen want….. het is niet niks om tijdens een training door Jan en zelfs “alleman” op den “elektriker”, die damesfiets, die stationsfiets of dat  kinderfietsje voorbij gereden te worden. Zoiets doet pas echt pijn!

 

 

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Persoonlijk, Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nederlands kampioenschap toerfietsen in Dieren (Gld).

  1. Jan zegt:

    Succes! Ik doe ook mee, misschien zien we elkaar op het podium 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s