meefietsen…???

De livestrongracers. Elke zaterdag en zondag gaan ze op pad. Keurig in tenue: lidmaatschap, broek en shirtje voor het luttele bedrag van 25 euries….. Bijna niet te geloven maar anno 2015 is dit dus nog mogelijk. Gezellig, samen uit samen thuis en sportief bezig zijn…… betere reclame is er niet. Of toch…?? De trouwe volger weet dat een rondje met de livestrongracers soms wel eens “strong” is. Op zaterdag vanaf 12.00 uur een stevig rondje van een uurtje of 3 en op zondag …. eerst uitslapen en daarna vanaf half elf toch nog even anderhalf uurtje op pad want om 12.00 uur staat  bij menigeen de soep al te dampen, “zondaagse” soep !

Op zondag gaat het meestal richting Maaseik ook al is niks zeker. Het enige zekere is…..de soep mag niet koud worden !!

Dan de zaterdagroute. Drie uur fietsen betekent dat het een heel eind alle richtingen op

lang en recht door de Grote Peel

lang en recht door de Grote Peel

kan en…iedereen altijd op een gevarieerd landschap getrakteerd wordt. Heuveltjes, veengebied of lekker door de bossen.  Routes van een kilometer of 80 tot 90 die u ook eens buiten de livestrongdagen om kunt doen, gewoon een dag ervan maken…ook dat kan en het  elektro-fietsje het werk laten doen.

Ging het de vorige week nog richting natuurgebied de Grote Peel en werd vanuit Ospeldijk de provinciegrens overgestoken om eindeloos lang lijkende wegen voorgeschoteld te krijgen, gisteren een heel ander P1090138verhaal. Rene heeft een route gemaakt over knusse wegen, draaien en keren en soms een stukje op en neer. Reclame voor het fietsen in optima forma. Rene geeft aan dat het vandaag naar Beek, Reppel, Gerdingen en Vostaard gaat. Wauw….!! Plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord. Beek….?? zal het dan toch richting Zuid-Limburg gaan..?? Ik laat me verrassen en het zal verrassend worden want we zullen nooit in Zuid-Limburg komen..!!

Allereerst gaat het via de “dorpen” richting de kasseien van de Kapel onder de Linden in Thorn en in Neeritter wordt aangesloten op de knooppunten. Rene een nieuwe fiets..? Nou, er is weinig van te zien !! Het lijkt wel koningsdag ! De hele bovenstang is versierd P1090146met papier  en als ik nog eens kijk zie ik dat er allemaal nummers op het papier geschreven zijn. Ja, een goede voorbereiding is het halve werk alleen…het is wel zaak om geen

fietsstraat !

fietsstraat !

nummer te missen !! In “Itter” wordt de grens overgestoken en via het Maaskantje gaat het richting het Tongerlo en Opitter. Als de bordjes Meeuwen-Gruitrode in zicht komen gaat het soms op en neer maar al rap wordt afgebogen richting Bree. Verrassend is te zien dat

rommelmarkt in Wijshagen. Top evenement !

rommelmarkt in Wijshagen. Top evenement !

op een zaterdag heel België op de been lijkt te zijn als er ergens in de “middle of niets” zomaar een grootse rommelmarkt uit de grond is gestampt. Vervolgens gaat het achter Bree om richting Bocholt en gaat het in Stramproy weer “äöver de päöl”. Een rondje dat vier sterren meekreeg getuige het commentaar van de meeste deelnemers.

Oh ja…mocht u het rondje eens willen fietsen..?? het kan  !! Gewoon eens meefietsen op zaterdag of……. vanuit Neeritter de volgende nummers volgen:

de route

de route

20, 19, 28, 13, 12, 11, 36, 31, 23, 214, 07, 09, 87,89, 90, 91, 25, 26, 28, 31, 71,72, 44, 43, 38, 95, 45.

veel fietsplezier !!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s