Geel !!

Al maanden wordt er over gespeculeerd: wie wint vandaag de proloog van de ronde van thermometer-hitteFrankrijk en mag zich in de “maillot jaune” oftewel die gele trui hijsen. Bij de fietsliefhebber is koortsachtig naar de dag van vandaag uitgekeken en de koorts krijgt vandaag haar hoogtepunt, de thermometer geeft méér dan 39 graden aan…!! Ja, ook het weer doet met koortsachtige temperaturen volop mee met de Tour de France gekte.

Utrecht is al maanden bezig met de voorbereidingen van de tour de France. Fietsvriend Joseph Lenferink staat vandaag zeker en vast in Utrecht ergens aan de kant van de weg.

ventilator tegen kan in secondenspel om het geel bepalend zijn....

ventilator tegen kan in secondenspel om het geel bepalend zijn…. 

Vriend en kunstenaar  Gerard Nizet zit vandaag eerste rang, hij woont in “residentie Utrecht” en als fietsliefhebber is hij al maanden in de weer om leuke kunstwerkjes over de Tour d’Utrecht te maken waarbij de gele trui natuurlijk prominent aanwezig is. Nadat ik bij voorgaande edities van de Tour in Nederland ( Den Bosch en Rotterdam) acte de presence heb gegevens tijdens de “toer”ritten, dit jaar zorgde de vakantie ervoor dat een 3e “Toer”rit moet wachten op de volgende Nederlandse startplaats.

Vanochtend vond de “Toer”du Jour van de Livestrongracers plaats en…alles natuurlijk in het teken van de Tour. Natuurlijk niemand in een gele trui, die is immers niet voor

ook paparazzi in het geel

ook paparazzi in het geel

Toerfietsers maar voor Tourfietsers máár…. een enkeling zag er keurig uit in de van de vakantie meegenomen gele sokjes. Of hij daarom de hele rit op kop heeft moeten fietsen…??? Het zou zomaar kunnen !!! De verhalen gingen in het livestrongracers peloton dan ook over geschiedenis…. en wel de geschiedenis van de Tour en in het bijzonder de geschiedenis van de gele trui. Volgens Peter heeft de kleur geel te maken met de kleur van het blad dat de tour organiseerde en Dion sprak over een P1090064kleur die opvalt en…waat valt nog meer op dan geel. Zo zei Robert dat het geel eigenlijk geen geel hoort te zijn maar goud, de kleur van de winnaar…. En Jan…die hoorde het zich allemaal eens aan en had niet veel te praten…. hij was – samen met Peter –  zijn bordje helemaal aan het leegeten (een uitspraak van Hennie Kuiper aldus Peter) en dacht maar aan één ding: een glas lekker geel vocht !!!

Met een keurige 46 km op de teller ging het vanmorgen niet om een “geeltje” of…om die P1090062gele trui. Het was genieten en niemand maar ook niemand die zich dus groen of geel hoefde te ergeren en wat dan ook. Het was een gezellig tochtje, lekker naast elkaar fietsen…lekker klassjenere over de tour, zonnepanelen, toerfietsen, lekke banden, de auto en uiteraard geschiedenis (was het immer niets het blad l ‘Auto dat de eerste Tour organiseerde in 1903..?). Het was absoluut een mooi “Toerritje” dat de livestrongracers door Nederland en België maakten, de twee landen die de eerste dagen van deze Tour de France mogen organiseren.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s