duizend !!

De ene duizend is de andere niet…. Een maand fietsen en de duizend is bereikt, zeven jaar bloggen en ja…… duizend blogberichten. Van een geheel andere orde vind ik toch wel deze duizend. Vandaag heb ik voor de duizendste maal twee mensen in de “echt” verbonden. Echt waar… en door mijn handeling zijn ze ineens “echt”genoten en ik hoop dat ze ook echt van de echt zullen gaan genieten.

mijn

mijn “duizend”poot !!

Duizend huwelijken en/of partnerschapsregistraties die zijn vastgelegd in aktes… goh, ik voel me bijna een “duizendpoot” nu mijn “poot” al deze duizend aktes siert….. Mijn eerste huwelijk….dat is al meer dan duizend-en-een nacht geleden en….ik heb hun “levenslang” gegeven. Een garantie waarvoor ze zelf borg moeten staan. Ik heb het nagekeken….het paartje gaat nog steeds voor levenslang maar ….. voor sommigen duurde het huwelijk slechts één weekend………

Duizend huwelijken waarbij de vreugde de boventoon had. Lachende gezichten maar…ook

soms die traan, die traan van vreugde, die traan van verdriet !! Hadden we het vroeger nog over “hokken” of “moetjes” thans woont nagenoeg iedereen al samen, heeft men al kinderen of komt men met een ontzettend dikke buik naar de trouwkamer. En twee mannen, twee vrouwen of man en vrouw……het kan allemaal.

door de gemeente en de collega's in het zonnetje (bloemetje) gezet !

door de gemeente en de collega’s in het zonnetje (bloemetje) gezet !

Speciaal…?? Dat zijn ze allemaal…!!! Werkzaamheden waarbij ik me geregeld als een globetrotter waan. Bruidsparen van “all over the world”, van Chili tot Canada, van Zuidafrika tot Marokko, van Spanje tot Rusland, en van Turkije tot Japan. Ze komen allemaal voor dat ene korte woordje “ja”, “yes”, “da”, “oui”, “shi” of “tag”.

Huwelijken bij mensen thuis, huwelijken in het ziekenhuis, in het stadhuis, gemeentehuis, gemeenschapscentrum, gewoon in de stadswinkel of “aux chateau”…..laat maar komen !!

ooit tekende één getuige de huwelijks akte met een welgemeende dikke kus !

ooit tekende één getuige de huwelijks akte met een welgemeende dikke kus !

En…elke keer dat bijzondere stel met hun eigen verhaal. De ene keer een piratenhuwelijk, waarbij de fotograaf de volgende dag in de trouwkamer op zoek ging naar de verloren geraakte fotorolletjes (wat een tijden!!), de andere dag een paar waarbij de bruid SM meesteres was en….die ik (moi)  streng heb moeten toespreken en stevig aan haar bruidegom heb “vast”gebonden en ja….. een collega noemde me zelfs ooit een “tonspreker”. Huwelijken voltrekken, jezelf zijn, jezelf blijven, formeel en informeel en inspelen op ieders persoonlijkheid…het gaat nooit vervelen: het is een job uit duizenden !!!

Mijn duizendste huwelijk. Ik heb 3 mensen in vertrouwen iets over mijn “millennium

alle collega's zijn op de hoogte....

alle collega’s zijn op de hoogte….

huwelijk” verteld en rond de klok van 10.00 uur besef ik …..er is gelekt !!! Omroep Venlo staat voor de trouwkamer, het bruidspaar is op de hoogte, mijn collega’s weten het en ik…..wilde ik “mijn eigen” feestje met het bruidspaar vieren…. het wordt een feestje waar héél Venlo op tv getuige van zal zijn. Zelfs de facebookpagina van omroep Venlo geeft reacties weer…..

Duizendste huwelijk voor trouwambtenaar Venlo

gepubliceerd: donderdag 11 jun 2015 11.37 uur
update: donderdag 11 jun 2015 11.40 uur

Trouwambtenaar Jan Walraven heeft vanmorgen voor de duizendste keer een Venloos stel in de echt verbonden. Na de ceremonie werd hij door collega’s zelf in het zonnetje gezet.

Walraven sloot het eerste huwelijk in 1989 zonder dat hij ooit bij een trouwerij aanwezig was geweest.  In de meer dan 25 jaar daarna maakte hij veel bijzondere huwelijken mee.

Zo was er een huwelijk waarbij iedereen verkleed was als piraat en zelfs een sm-huwelijk waarbij Walraven het echtpaar letterlijk aan elkaar mocht binden. Ook zag hij sommige gehuwden niet één maar twee keer aan zijn tafel verschijnen.

Na zijn duizendste ceremonie vandaag kreeg hij bloemen van zijn collega’s. Vanwege de P1080003extra aandacht stelde hij bijna net zo nerveus te zijn geweest als de eerste keer. Vanavond in het nieuws een reportage over de trouwambtenaar.

de huwelijksvoltrekking was zoals de bruidegom over zijn bruid sprak: het is er één uit duizend ….!!!! en ik wens hun een huwelijk uit het sprookje van duizend-en-een nacht en voor mij….maandag gewoon het duizend en eerste huwelijk ….!!!

En bij thuiskomst dat feestmaal: asperges en laat ik bij de aspergeboer komen en wat biedt  hij me aan…?? zonder kennis te hebben van mijn millenniumhuwelijk mag ik een boeket bloemen plukken, bijzondere bloemen: “duizendschoon…!!!”

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Persoonlijk, Verhalen. Bookmark de permalink .

4 reacties op duizend !!

 1. Yvonne zegt:

  Ha Jan, gefeliciteerd met je 1000e huwelijk. Super toch? Ik heb je nooit tonproater genoemd want ik zeg altijd: weer een buut….. Wat hebben we er vaak om gelachen!! Geniet maar van alle aandacht je verdient het!!! Ik denk nog vaak terug aan onze gezellige werkdagen in het oude gemeentehuis van Tegelen….. Groetjes Yvonne

 2. Maurice zegt:

  Hallo Jan,
  Gefeliciteerd met je 1000e huwelijk!! Showbizzambtenaar van de gemeente Venlo! Op naar de volgende 1000. Ga zo door! Groet van een oud-collega.

 3. Dag Collega, (met hoofdletter)
  van ganser harte een dikke proficiat. Dat noem ik 1000 x ijver, inzet, plezier in je werk, uithoudings- en doorzettingsvermogen, oprechte interesse in mensen en nog veel meer. En je kunt én mag o zo trots zijn. Geniet er van.

 4. Dion Hamburg zegt:

  Ha die Jan,

  Niet te geloven dat ik wekelijks met zo’n beroemdheid mag fietsen. Ook binnen de Livestrongracers de “verbindende” factor. Proficiat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s