Doelen !!

“Het leven is een trein, iedereen stapt in en niemand weet waarheen we reizen”. Een liedje dat op het repertoire staat van de Zillertaler Schürzenjäger (u weet wel, “die” van de Sierra Madre).

Een levensles, iedereen kan het zo mooi uitstippelen, doelen stellen én toch… altijd komt er toch wel weer iets op die weg dat het mooie uitgestippelde pad doorkruist. Dat mijn pad in 2017 naar de Noordkaap gaat…”yes”’!!”maar ik ben nog steeds naarstig op zoek naar degene die 2 maanden mee op expeditie wil en alle ontberingen van dien aan wil gaan. Ja inderdaad, het is nog lang eer het mei 2017 is maar een expeditie vergt voorbereiding, veel voorbereiding !

De expeditie voor de Santiagogangers Simone en Hans uit Haelen zit er alweer bijna op. De verhalen zijn zo herkenbaar en de indrukken die ze hebben opgedaan, ze zullen er hun hele leven lang over praten !! Gisteren zijn ze in Sahagun aangekomen. Ik herinner me die

Sahagun, met hamer en beitel werd deze fiets gemaakt...

Sahagun, met hamer en beitel werd deze fiets gemaakt…

plaats als die mooie pauzeplaats waar we op zoek gingen naar die fietsenmaker en we na veel vragen uiteindelijk uitkwamen bij die winkel waar een vooroorlogs fietsje met hamer en beitel “gemaakt” werd. Het was warm maar daarbinnen brak me het zweet niet alleen van de warmte uit !! Zal ik deze “mechaniker”

oeps: tot op de draad versleten band !!

oeps: tot op de draad versleten band !!

mijn fietsje wel toevertrouwen…?? Gelukkig kon hij ook met expeditiefietsen overweg en na een nieuwe band opgelegd te hebben leek het in die hitte nog eens een warme douche die ik over me heen kreeg toen hij meedeelde dat het “maakloon” 1 euro 50 was………. voor Simone en Hans begint het aftellen ! Nog wat op hoogte blijven richting Leon, het mooie Astorga, het cruz de Ferro en dan: “Gallicië”. Aankomst woensdag …?? en…hun doel, Santiago de Compostela is bereikt !!

Ook de expeditie van Annemarie en Robert loopt bijna ten einde.  Het regenweer heeft

met op de achtergrond Assisi

met op de achtergrond Assisi

plaatsgemaakt voor dat zonnetje, de regenjassen zijn ingepakt en er kan in de korte mouwtjes worden gefietst. Na de Toscane zitten ze al in de provincie Umbrie en dat betekent dat ook bedevaartsplaats Assisi (de stad van de heilige Frans) wordt bezocht. “Mooi” aldus Robert en Annemarie. De zwaar beschadigde dom is inmiddels weer

echt: alleen maar

echt: alleen maar “UP..!!”

gerestaureerd. Na ervaringen van het vorig jaar kan Robert alleen maar zeggen dat Italië in één opzicht hetzelfde is dan

yes !! gehaald !!! hier staan Annemarie en Robert op het Sint Pietersplein

yes !! gehaald !!! hier staan Annemarie en Robert op het Sint Pietersplein

Spanje: “het gaat allemaal “UP””. Maar…. Rome is in zicht !! Tja Robert, Rome, stad van heuvels..!! ook daar zal moeten worden geklommen. Nog twee dagen fietsen en ze zijn er, het doel is al bijna in zicht !!

Dichter bij huis staat voor de livestrongracers de volgende week zaterdag de 5e Horn-Scherpenheuvel-

Scherpenheuvel, al vanaf de 16e eeuw bedevaartsoord.

Scherpenheuvel, al vanaf de 16e eeuw bedevaartsoord.

Horn op het programma.

Fietsen met een intentie. fietsen voor iets of iemand. Fietsen met het doel dat er vertrouwen is in een goede afloop. Het kaarsje zal wederom branden voor iedereen die dit leest en voor iedereen waarvoor deze onderneming weer speciaal wordt opgedragen. Zaterdag 6 juni a.s. vertrek 7.30 uur. Afstand 200-210 km. Oh ja, gegarandeerd vertrek !!! (weer of geen weer en ongeacht het aantal deelnemers dus: aan de start staan betekent mee mogen !!!)

Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers, Santiago de Compostella, Vakantie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Doelen !!

  1. Betty zegt:

    Ja het hele leven is een grote expeditie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s