“waar een Wil is, is een weg”

Afscheid nemen…het doet altijd pijn. Ook nu. Vanochtend hebben we in een overvolle kerk P1070748te St. Odilienberg op een grootse wijze afscheid moeten nemen van Wil Bruinsma, trotse man, supertrotse vader en ontzettend grootse opa maar ook goede en prettige collega en fietsvriend. Woorden van familie, fietsvriend en bestuur en collega’s van “zijn” gemeente….. wat moeten ze Marion en kinderen goed hebben gedaan. Woorden waarbij dit keer geen woord teveel is gezegd. Wil, jouw boek is niet dicht, we slaan een bladzijde om en zullen ons jou altijd blijven herinneren als degene die de mouwen opstroopte en in de handen wrijvend – liefst ook nog met die lach – zei: “we gaan ervoor..!!”.  P1070740

Ja Wil, dit keer ging jij écht te snel en gaf je alles en iedereen het P1070749nakijken. Je bent uit het zicht maar  niet uit onze herinnering. Het twc peloton zal weer op weg gaan, er is immers altijd een “Wil” die niets liever zou willen dan dat.

Het peloton stopt voor niemand……. en indachtig deze spreuk zei Marion tegen fietsvriend en mede bestuurslid

Robert:

Robert: “hagel en sneeuw tijdens afdaling Splugapas”

Robert dat hij de reeds lang geplande reis naar Rome niet moest annuleren. Een reis waarbij Roberts gedachten elke dag uitgaan naar Wil. Tijdens de beklimming van de Splugenpas zelfs “hel en verdoemenis” toestanden en in de afdaling van deze Splugapas (Italiaanse zijde) is Robert in de sneeuw vast

kerkje van de Madonna del Ghisallo

kerkje van de Madonna del Ghisallo

komen te zitten in een bergdorp net onder de top. Toch weerhield het hem niet om gisteren de afdaling naar het Comomeer in te zetten want vandaag,  de dag van de begrafenis, staat maar één ding op het programma: de madonna del Ghisallo,  het fietskapelletje, de heilige grond voor iedere fietser waar Robert vandaag een foto van Wil zal neerleggen.

beeld op de Madonna del Ghisallo. winst en verlies, geluk en pech.........

beeld op de top van de Ghisallo. winst en verlies, geluk en pech………

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op “waar een Wil is, is een weg”

 1. Anne zegt:

  Woorden zeggen vaak veel
  geven je kracht
  geven je troost
  geven je hoop
  geven je liefde
  geven je verdriet
  geven je pijn
  ze hebben veel kracht meer dan een mens verwacht.

 2. Jos Willemsen zegt:

  Dankjewel Jan groots dit stuk en doet recht aan Wil want wat er geschreven is doet recht aan wat hij voor ons betekend heeft.
  Wil had een groot afscheidsfeest verdiend na zijn aftreden als voorzitter maar heeft dit helaas niet meer kunnen meemaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s