in memoriam Wil Bruinsma

Vanaf zaterdag 2 mei, de dag dat Wil tijdens een fietstocht met “zijn” twc Posterholt onwel werd en na een hartstilstand naar het ziekenhuis van Heerlen werd gebracht, leefden familie, vrienden, collega’s en heel twc

Wil, voorop in de strijd bergop !!

Wil, voorop in de strijd bergop !!

Posterholt tussen hoop en vrees. Overgeleverd aan de medische wereld en afwachten wat de hartstilstand allemaal met Wil gedaan zou hebben. Toen op hemelvaartsdag het bericht kwam dat de situatie uitzichtloos was en de machines stopgezet zouden worden komt de realiteit ineens erg dichtbij: we zullen Wil, onze voorzitter, twc lid en fietsvriend nooit meer in ons peloton zien.

De nummer 1, de primus interpares van de club is “abandon”. twc 2008 -waterval 004Een opgave die eigenlijk nog lang niet had mogen zijn. Pas 63 jaar en nog zoveel voorgenomen, zoveel te genieten. Genieten samen met Marion, de kinderen en de kleinkinderen maar…. ook genieten van het fietsen, het fietsen bij twc Posterholt en zijn passie….mooie fietsreizen maken.

Wil Bruinsma, vanaf 1980 lid van twc Posterholt en in die periode samen met het IMGP7388twc-peloton veel leuke dingen ondernomen. Ging het aanvankelijk nog om de klassiekers (Luik-Bastenaken-Luik, Gent-Wevelgem), ook een triatlon in Wessem met leden van de fietsclub waren uitdagingen die hij niet uit de weg ging. Zelfs voor een wandeltocht als de Kennedymars liep Wil niet weg. Maar ook de IMGP9901Eifelweekenden waren uitjes en uitdagingen en ook al was het afzien bergop…de Mont Ventoux moest en zou er meerdere malen aan geloven.

Wil Bruinsma, vanaf 7 maart 1998 voorzitter van twc Posterholt, al 17 jaar !! Zeventien jaar

mensen in het zonnetje zetten

mensen in het zonnetje zetten

aan het roer van een vereniging staan waarin nogal wat mooie dingen tot stand zijn gekomen. De reizen naar Mallorca, de reis naar Salou, de vele Eifelweekenden, de ATB tochten, nieuwe tenues in 2000 en 2004, de festiviteiten rondom 40 jaar twc Posterholt en de introductie van de nieuwjaarsbijeenkomsten. Maar ook 17

de genieter

de genieter

jaar voorzitter waar hij voorging als twc B-groep 2009 010vervelende dingen gebeurden, het overlijden van diverse leden, de

Wil, de regelaar

Wil, de regelaar

vergaderingen waarbij emoties soms hoog opliepen en besluiten nemen zoals het niet doorgaan van de ATB tocht 2014. Dé voorzitter Wil. De man die altijd concensus zocht en de harde hand, soms moest het maar…. liever niet ! En hanteerde hij niet de hamer….tijdens tochten, tijdens evenementen en in gesprekken, ze werden van extra kracht voorzien door zijn “regelende” handbewegingen. Ook dat was Wil ten voeten uit !

copie3 Tijdens de afgelopen jaarvergadering gaf hij nog aan dat een voorzitterschap van 17 jaar lang genoeg is en dat het tijd wordt voor nieuwe elan, verse ideeën en dat hij in 2016 de voorzittershamer zou gaan overdragen….. het heeft niet zo mogen zijn…. De geplande fietsreis langs de Noordzee ….. het is een  “highway to heaven” geworden….. en dat doet pijn !! Gisteren, 16 mei 2015 is Wil ingeslapen. Dat Wil moge rusten in vrede !!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

7 reacties op in memoriam Wil Bruinsma

 1. Anoniem zegt:

  Mooi geschreven Jan

 2. Gerard Nizet zegt:

  Sterkte!

 3. Anne zegt:

  Wens familie, vrienden en de leden van TWC Posterholt sterkte en positieve kracht.

 4. petra zegt:

  Familie, vrienden, heel veel sterkte met het verlies van Wil.

 5. Ton Wouters zegt:

  Wat ’n verschrikkelijk bericht. Marion, kinderen, kleinkinderen en alle vrienden van de fietsclub erg veel sterkte met het verwerken van dit zware verlies.

 6. Enrico Sterken zegt:

  Ik ken Wil vanuit het verleden toen hij ‘onze’ chef was bij het GAK. Een paar jaar geleden nog uitvoerig zijn passie over het fietsen besproken. Gestorven in het harnas. Ik wens de familie en alle vrienden en kennissen veel sterkte bij dit verlies!

 7. Jan Migchels zegt:

  We zullen hem missen, oa bij de Helpende Hand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s