effe weg

Het mooie van werken is dat men af en toe kan zeggen: “ik heb vakantie..!!”. Even geen

 eifelweekend twc Postert: gezellig en de omgeving... mooi !


eifelweekend twc Postert: gezellig en de omgeving… mooi

werk, geen blog, even niets, even weg. Vandaag mij 800e blogberichtje ! Een bijzonder bericht ? Ja natuurlijk !! want het gaat over iets bijzonders….even weg zijn: op vakantie !!

Al jaren laat ik het gebied op mijn ritjes naar de Allgau of Italië rechts liggen, reden om er dit keer dan toch maar eens heen te gaan: de Vulkaaneifel.

Nu kom ik wel vaker in de Eifel maar….dit beperkt zich veelal tot ritjes met de fietsclub in de op en top georganiseerde Eifelweekenden. Namen als Langerwehe, Zweifall, Heimbach

“wie aus dem Bilderbuch”: Monschau !

klinken de fietsers als muziek in de oren en wie kent Monschau niet, het “Thorn van de Eifel”. Het ligt ook nog eens vlakbij, in Heerlen de grens over en…..voila, je bent er al ! Máár….dat is de Nordeifel en niet het gebied van de Vulkanen en de “Maaren”. De Vulkaaneifel  ligt zo’n 100 km zuidelijker.

Ooit was hier sterk vulkanische activiteit en dat het gebied nog steeds actief is

Meerfelder Maar

Meerfelder Maar

blijkt: het gebied stijgt namelijk nog steeds 1 a 2 millimeter per jaar ! Dat ik me bang heb gemaakt voor een uitbarsting… nee, geen moment ! Het is er stil…erg stil !! Een mooi wandelgebied en in plaats van wilde vulkaanuitbarstingen kan men hier genieten van veel wild. Maar ook de

een Vos !!

een Vos !!

natuur is prachtig: je loopt langs prachtige kratermeren en uitzichten…. uit mijn mond komt zowaar een eruptie van kreten als wauw, mooi en oeloeloe. Ja….voor de wandelaar, de genieter van de stilte maar ook van de “stille genieter”…het is er genieten.

Porta Nigra

Porta Nigra

En wil je even weg uit de stilte…het kan !! Een bezoekje aan Trier, samen met Worms de oudste stad van Duitsland is bijzonder. De Porta Nigra (de zwarte poort) die stamt uit e 2e eeuw na Chr.  is hét toeristische  handelsmerk van Trier. Maar ook de dom is een bezoek meer dan

ook in Trier een stempel opgehaald !!

ook in Trier een stempel opgehaald !!

waard waarbij deze verzamelaar uiteraard een “Jacobsstempel” aan de toch al grote verzameling heeft kunnen toevoegen. Ook de Moezel doet een aardige duit in het zakje want Trier is centrumstad van de “Moselblümchen” en uiteraard andere betere wijnen uit dit gebied.

En vanuit Trier mag men één ding niet missen, namelijk dat uitstapje naar Luxemburg, al is het maar om de tank vol te gooien…..

Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op effe weg

  1. Anoniem zegt:

    Weer leuk beschreven Jan! We blijven je volgen.

  2. Anoniem zegt:

    Wij zijn die anoniem, Margriet en Hiuub Stollman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s