fietsenband…., fietsersband..!!

Wat is fietsen toch leuk…!!  Je stapt thuis op de fiets, weet niet waar de rit naartoe gaat en na een tiental minuten wat lukraak gefietst te hebben zie je plots een fietser met Ortlieb fietstassen voor je fietsen. Als ik naast hem fiets excuseert de fietser zich meermaals. Zal hij van zijn lijn zijn afgeweken…??  of zal hij geschrokken zijn dat ik naar hem kijk..? In elk geval is het excuus voor mij reden om eens met hem te praten en lekker met hem op te fietsen. Ja…zo gaat dat !! Nog nooit gezien en na 2o km weet je heel veel van iemand !!

Mijn “fietsgezel” vandaag is Herman, een gepensioneerde treinmachinist uit Brugge

Herman, uit Brugge.

Herman, uit Brugge.

België. Een sporter, afgetraind en ook al is het geen wedstrijd, Herman zit met zijn 66 lentes goed in de wedstrijd ! Gaat hij normaal op pad met enkele fietsmaten, de een zit in Turkije en de ander is ook aan het genieten van een vakantie en dus zit er niks anders op dan alleen op pad te gaan. Startpunt Visé (eerst “om niet” met de trein van Brugge naar Visé) en zo gaat het via Grevenbicht (1e stop) naar Arcen (de stopplaats van vandaag) om morgen in Groesbeek aan te komen en weer richting Brugge te treinen want …. zaterdag staat een 120 km rondje Westerschelde met de “koersfiets”op het programma.

Het gesprek gaat over de fietsreizen naar o.a. Polen, de voetreis (vanuit Brugge)  naar P1070191Santiago, de a.s. fietsreis met zijn vrouw die vanuit de Luxemburgse grens langs de Moesel en de Rijn zal gaan, het koersen met de zoons en…… het onderweg zijn, het genieten van alles wat er op die weg komt en het doel… het eindpunt, dat slechts bijzaak is. Het gesprek gaat over vrijheid, loslaten

en de vrijheid om thuis losgelaten te worden en kunnen doen wat er toe doet: in goede gezondheid bezig zijn, alleen genieten, samen genieten maar bovenal: genieten !! En… het ging ook over foto’s maken onderweg en laat nu het geval zijn dat de echtgenote keurig het fototoestel (opgeladen en al !!) thuis op de tafel klaar had gelegd…… het ligt er nog steeds. Tja ….!!  Natuurlijk is het dan goed

een echte Vlerick !!

een echte Vlerick !!

dat paparazzi zijn toestel bij zich heeft …. of de foto’s ooit Brugge zullen bereiken…??? Uiteraard wordt er ook gesproken over de fiets. Herman rijdt op een “echte” Vlerick..!! Nee, ik heb nog nooit van dit in “De Pinte” in België vervaardigde fietsenmerk gehoord. Het zegt iets over mij want dit merk is al meer dan 30 jaar top als het gaat om randonneurs en is in België dan ook “wereldberoemd”. Het stickertje dat het een Reynolds frame is doet me terugdenken aan één van mijn eerste racefietsen, een Peugeot met Reynolds 531 buizen…..een sterk en strak model.

Baarlo, bon voyage Herman !

Baarlo, bon voyage Herman !

In elk geval, na iets meer dan 20 km lekker boemelen en klassjenere neem ik afscheid van Herman en alsof we elkaar al jaren kennen is het een afscheid van “fietsvrienden”. Fietsen, het schept gauw een band ! Geen fietsenband, maar een fietsersband !

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op fietsenband…., fietsersband..!!

  1. Anne zegt:

    Leuk verhaal…..daarom fiets ik ook zo graag!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s