Kennedymars 2015: de tocht (1)

Allereerst een update. Na mijn bericht op 1 april kreeg ik telefoon van de Walkers. Ze

4 uur: de Walkers, allemaal goed gemutst !

4 uur: de Walkers, allemaal goed gemutst !

wisten niet meer wat er aan de  hand was. Ziek..?? Niet meedoen..?? Hoe kon ik zoiets schrijven..?? Tja….. ook paparazzi probeert af en toe op de actualiteit (1 april) in te spelen. Dat ik de Walkers bijna op het verkeerde been zette….. grapje!

Zaterdagmorgen. Het is nog donker en bij de Walkers is de wekker afgelopen; voor de Walkers zal het nog een uurtje of 17

alles in orde...?? nee ! even tandjes poetsen en dan kan het pas op pad !

alles in orde…?? nee ! even tandjes poetsen en dan kan het pas op pad !

duren voordat ze het traject afgelopen en

op pad !!   eenzame wandeling door Horn, op naar de drukte van Sittard !!

op pad !! eenzame wandeling door Horn, op naar de drukte van Sittard !!

… hopelijk ook uitgelopen hebben. Er heerst een gezonde spanning in het huis van de Walkers; ze zijn er klaar voor, ook al zijn ze er nog lang niet klaar mee. De laatste voorbereidingen worden getroffen (parapluie, toilet, veters goed vastmaken, fotosessie en…tandjes poetsen) en

even voor 5. druk op de Markt, het aftellen kan beginnen..!!! 5, 4, 3, 2, 1, 0...start !!  80,79,78, 77, 76...........

even voor 5 uur. druk op de Markt, het aftellen kan beginnen..!!! 5, 4, 3, 2, 1, 0…start !! 80,79,78, 77, 76………..

dan…….dan gaat het écht op pad. De eerste kilometer maken ze al in Horn, nog 79 km…???  of toch nog 80….?   Het zal bloed

Markt Sittard 5 uur: VOL !

Markt Sittard 5 uur: VOL !

zweet en tranen kosten….; zullen ze het droog houden…???

7.25 uur:“Het regent..!!  En nog niet zo’n beetje..!!, aldus John. Hadden ze het bij de start droog, al rap begon het te miezeren en nu valt het er toch behoorlijk uit.Vanuit meteo Horn kan ik slechts berichten dat ik slechte berichten heb: het blijft ook nog wel even regenen…  Na 13 km  hebben de Walkers zich opgesplitst. Maartje en Miranda liggen los !

Verdere berichten uit de wedstrijd…ik krijg ze niet los. Oorzaak hiervan..?? Jawel, de oortjes !!! Frank, Maartje, Miranda en Froukje hebben het volume zeker op 10 staan en horen slechts het rampetrampe van de muziek, waarschijnlijk het nummer “another 45 miles to go” van Golden Earing..

Anne 60 jaar !! proficiat !

Anne 60 jaar !! proficiat !

Om al die Häörder wandelaars (Frank, Daan, John (2), Miranda, Froukje, Michel, Marcel, Rob, Astrid, Anita, Coby) nu al te feliciteren zou te ver voeren: eerst laten zien wat jullie in je mars hebben !! Maar toch kan al één deelneemster nu al gefeliciteerd worden: het is Anne uit Sittard. Zestig worden en dan een hele dag op pad. Een mooiere verjaardag kan men zich toch niet wensen..!! Proficiat Anne en wellicht over een uurtje of 8 een dubbele proficiat !!

8.10 uur: “De eerste stempel is binnen !!” bericht Miranda. 17 km op de teller en Koningsbosch wordt aan de laars gelapt. Door twee sanitaire stops (waat ein natigheid !!, het blijft maar regenen !!) hebben de Walkers stuivertje gewisseld. Froukje en John liggen los !! Frank en Daan lopen nog steeds op slaapstand, ze zijn nog steeds niet te bereiken !

9.08 uur: Daan, Michel en Frank zijn in Postert !! en hebben al 28 km. “onder de zolen”. “Even een minuutje pauze en door..!! want 7 km per uur moet te doen zijn” aldus Frank. Of Daan (15 jaar) dit moordende tempo kan blijven volhouden..?? In elk geval, het lied “pappie loop toch niet zo snel” heeft Daan – vooralsnog – niet op mp3 speler staan.

stempelen en door !

stempelen en door !

9.20 uur: De Walkers staan bijna aan de poorten van Postert. Nog 5 km te gaan en het slechte weer begint al een beetje tol te eisen…heupprobleemjes…!! Maar, zoals rowen Heze zong:  “blieve loepe, naar de tap toe..!!”. en die is bij de volgende stop in Postert.

10.00 uur: Wat is het koud..!! En wat een regen …!!  Drie graden geeft de thermometer

5 Häörder in één shot !

5 Häörder in één shot !

van de auto aan en als ik uitstap en de walkers tegemoet loop krijg ik al behoorlijk koude vingers….. Ik krijg een telefoontje van Frank. Samen met Daan en Michel komen ze net door Mofert centum. Dat gaat hard !! Het is echt “walking and no talking”. De muziek staat loeihard en gedragen door die harde muziek gaat het hard….erg hard !! Om tien over tien kom ik in

perfecte verzorging !

perfecte verzorging !

contact met de Walkers. “Samen sterk” is het motto van deze familie en zo komen ze ook in Postert aan. Met z’n allen !!! Aan de kant van de weg staat de bevoorrading (opa Hans en buuf en buur zorgen dat de Walkers aardig in de “dekens” gelegd worden!!). Gelijk met de walkers komt ook routinier John – het is zijn twaalfde

12e deelname: even stoppen om de stempelkaart te pakken

12e deelname: even stoppen om de stempelkaart te pakken

deelname – aan in Postert. De vorige week nog een training naar Wittem ondernomen (hoe ver dat was weet hij niet, hij meet in uren), een tocht van 12 uur en als men het afzet tegen de duur van deze tocht (15 uur) dan heeft John toch al de nodige km’s in de benen !!

hollen (niet stilstaan) en weer doorgaan !!!

hollen (niet stilstaan) en weer doorgaan !!!

10.45:  Er wordt weer gelopen !! De Walkers verlaten Posterholt en ik maak me op weg richting de snelste Häörder in de wedstrijd. Ze zijn inmiddels al over de brug van de A73 en het gaat hard richting Maasbrachtbeek. Op mijn vraag hoe laat ze binnen zijn zegt Daan: “zeker voor 5 uur…!!” De jongste van het stel en de “oudjes” moeten alle zeilen bijzetten om te volgen !!

11.45:  De Walkers hebben nog anderhalve km te gaan voordat ze in Montfort centrum zijn, de wedstrijdwandelaars zijn Thorn gepasseerd en Daan en Frank…ze lopen inmiddels over de Maasbrug richting Wessem.

en m'n voeten doen zo zeer !!

en m’n voeten doen zo zeer !!

De Kennedymars, bijna een “walk of life”. Je komt jezelf vaker dan één keer tegen. Hoe het afloopt met al die Häörder dat leest u vanmiddag !!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in wandelen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Kennedymars 2015: de tocht (1)

  1. Gerard Nizet zegt:

    Waat ein krachtpatsers…..die motte waal vaerendje veut höbbe……ich haaj ut vandaag op get sjtiefele door Remunj en danao murge es ut effe kintj eine blik werpe op de keuterheuvelkes in Vlaandere mit de sjtoempers van de raajer…..tussen de paoseier door!

  2. Margriet en Huub Stollman zegt:

    Succes voor alle lopers, vooral voor de Walkers van Geraeds. Good luck, Maartje and Froukje, you can do it. I will keep my fingers crossed and light a candle for you 🙂
    Huub

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s