Daar komen ze !!

Heeft u al eens langs de kant van de weg gestaan om op een groep fietsers te wachten..?? 983625_757671120923629_2116898818_nDe keren dat ik voor een peloton fietsers aan de kant van de weg stond te wachten was het steevast “daar komen ze..!!”   als de voorbodes (de auto’s en motoren) zich aandienden.

Zondag 29 maart kan heel midden-Limburg aan de kant van de weg gaan staan want dan “komen die van Naer haer…!!!”. TC Naers Peloton heeft feest en zet zich op deze zondag in

het prille begin (1997)

het prille begin (1997)

de etalage. Wat 15 jaar geleden met een kleine groep enthousiastelingen begon is inmiddels uitgegroeid in een grote vereniging met 135 actieve leden, die wekelijks verspreid over een vijftal groepen (3 heren- en 2 damesgroepen resp. 93 en 42 man cq. dame sterk) vanuit Neer tochten onderneemt.

ook Jan draait keurig mee door !

ook Jan draait keurig mee door !

Fietser van het eerste uur, Jan Beurskens spreekt over een vriendengroep en als “oudste” lid draait hij keurig mee als het onder koude omstandigheden vanuit Neer richting Venlo gaat. In een interview met Jan gaat het maar over één ding: zondag 29 maart !

janpaparazzi: nou Jan, vertel !!

Jan Beurskens: ja Jan, zondag komt de hele club al in alle vroegte bij elkaar en gaat het in één groot lint op pad. Eerst verzamelen en dan met z’n allen naar de eerste stop: een gezamenlijke lunch, supergezellig !!!

janpaparazzi: Feest voor de hele club..??

actief tijdens Leudal kernenomloop: voorrijders van tc Naers peloton !

actief tijdens Leudal kernenomloop: voorrijders van tc Naers peloton !

Jan Beurskens: Nee Jan, niet alleen voor de club. De club bestaat dankzij sponsoren. We krijgen voor de derde keer in ons 15 jarig bestaan compleet nieuwe tenues en dus worden de sponsoren op deze dag in het zonnetje gezet. Als dank voor deze sponsoring gaan we na de lunch ook datgene doen wat we allemaal graag doen: fietsen !! en wel een mooie route die langs alle vestigingen van de sponsoren zal gaan.

janpaparazzi: een heel nieuwe tenue ? en “krijgen”??? Kan dat wel in deze tijd ..??

Jan Beurskens: zeker !! Het is een zaak van goede sponsoren hebben. Voor een paar

de sponsoren !

de sponsoren !

truitjes, sokken, een broek, handschoenen en een helm betalen we 75 euro. Als dit nog niet “krijgen” genoemd kan worden..!!! En…voor iedereen..!! geen moeilijke constructies maar elke fietser is het uithangbord van de vereniging dus iedereen hoort er keurig netjes op te staan.

janpaparazzi: Jan, kan ik ook lid worden…???

Jan Beurskens: ha, ha, ha !! Dan moet je toch in Neer komen wonen Jan. Degenen die nu lid willen worden moeten toch echt uit het dorp komen. Uiteraard hebben we ook leden van buiten het dorp maar zij zijn lid geworden toen we nog geen restrictie hadden in het aannamebeleid.

janpaparazzi: natuurlijk is dit geen reclamepagina maar…langs welke sponsoren gaat de route a.s. zondag ? 

10868088_896101533747253_4343476478135860805_nJan Beurskens: Eerst werden we gesponsord door HerpenHaarmode en Kadoshop en Ger Beurskens fiets speciaalzaak maar vanaf 1 januari van dit jaar hebben we 4 nieuwe sponsoren erbij gekregen, zijnde: Kessels aannemersbedrijf BV, café Maneslust biej Mieke, Rienties tuinmachines en Vestjens BV Plantenkwekerij en de route voert dus in elk geval langs al deze sponsoren.

janpaparazzi: men zegt wel eens dat de ketting zo sterk is als de zwakste schakel. Is dit bij jullie ook..??

Jan Beurskens: Nee Jan, voor ons gaat dit niet op. We hebben één motto en dat maakt ons zo sterk: “samen uit, samen thuis…!!!”, al 15 jaar en ik hoop nog heel veel jaren !!!

janpaparazzi: dat ziet er goed uit: geknipt en geschoren (door Herpen)met perfect

wat mooi !!

wat mooi !!

fietsmateriaal(van Beurskens), bouwen (door Kessels) aan een goed seizoen dat loopt als een machine(van Rienties). En zeker is: die zaait(Vestjens)…die zal ook oogsten !! Proost (bij Maneslust) !!!  en….na afloop schijnt nog iedereen met een verrassing (van de Kadoshop) huiswaarts te gaan….  

Proficiat met jullie 15 jarig bestaan en uiteraard met de mooie outfit !! Ik wens jullie veel fietsplezier en dat het in alle opzichten een geweldig fietsjaar voor jullie mag worden. 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

4 reacties op Daar komen ze !!

 1. Jos Willemsen zegt:

  Kijk Jan deze club is tijdig begonnen met moderniseren met dit resultaat

 2. p. sevriens zegt:

  De leden van Naers peloton betalen een contributie van 42 euro (twee en veertig). Blijkbaar hebben zij door hun 6-tal sponsors ( en niet opgehangen dus aan een sponsor) ruim voldoende
  financiële middelen om deze club royaal in een keurige outfit te steken. Waarschijnlijk worden de sponsorgelden volledig aan clubkleding besteed. Is dit moderniseren??? of verstandig beleid??

 3. Anoniem zegt:

  Vind dhr Serviërs 42 euro veel als contributie? Ik niet. En als partners ook lid zijn, en dat zijn er nogal wat,betalen die ook nog minder. Voor die contributie zijn we lid van een unieke club recreatieve wielrenners, wordt t lidmaatschap van de ntfu betaald, hebben we een feestavond en organiseren we activiteiten zoals een individuele tijdrit en een ploegentijdrit. En dan houden we nog geld in reserve voor onvoorziene uitgaven. Mooi toch, of niet meneer Sevriens?

  • p. sevriens zegt:

   Anoniem heeft het verhaal niet begrepen, omdat dit in feite een antwoord is naar Paparazzi op onze discussie bij TWC Posterholt, waar de contributie veel hoger is en de clubkleding veel duurder. Ik heb geconstateerd dat de contributie bij het Naers Peloton zelfs erg laag is, en men ook nog voor een veel lager bedrag uitstekende clubkleding krijgt. Hier is het dus prima geregeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s