seizoen twc Posterholt kan nu echt van start !

Nadat in januari werd afgetrapt met een knallende nieuwjaarsreceptie is 14 maart de dag voor de volgende activiteit, de jaarvergadering ! En ook nu weer…de beurzen kunnen wéér gesloten blijven. Een fietsclub, al twee activiteiten op de agenda en nog geen meter gefietst…! Het is wederom druk want de jaarvergadering luidt het sportieve fietsseizoen in: de volgende week staat de openingsrit op de rol en na afloop van deze rit weer feest: koffie en……… vlaai !!!! Als dat nog geen reden is om bij deze gezellige club te komen dan IMG_3388kan ik alleen maar zeggen: “kom eens meefietsen, de routes, de gezelligheid en de onderlinge sportiviteit zullen je alleen maar meer overtuigen”.

Als de voorzitter om 17.00 uur de spreekwoordelijke hamer laat vallen (hij was hem vergeten !!) wordt door het voorlezen van een in memoriam stilgestaan bij het overlijden van Frans Arends. Voor het tweede jaar in successie wordt een in memoriam uitgesproken voor een onzer leden. Goh…wat hoop ik van ganser harte dat ik volgend jaar mag blijven zitten.

Dat de voorzitter vertrouwd is met het klappen van de hamer (hij doet het al 18 jaar !!) blijkt hoe hij de vergadering door de agendapunten loodst. De voorzitter staat stil bij leden van het eerste uur die afscheid hebben genomen van twc Postert, Jac Wolters en Henk Kersten. Ik kan hieraan alleen maar toevoegen dat ik de routes van Henk zal missen. Vervolgens komt goed nieuws: twc is booming..!!!  Zeven nieuwe leden kunnen worden toegevoegd aan de ledenlijst, wat een weelde.

Bij een bestuur van 4 personen (er is een vakature ! en iedereen mag zich “bewerben”) moeten taken goed afgestemd zijn en dus komt ook iedereen van het kwartet aan bod. Robert kan wederom keurige cijfers tonen. Er is weliswaar wat ingeboet op het kapitaalIMG_3387 maar dit interen diende een goed doel: een jubileumreis waarover nog lang zal worden gesproken ! En ook de thuisblijvers komen bij activiteiten van twc niets tekort, mevrouw de ober blijft maar langskomen, ik moet zelfs “nee” zeggen…!! Het jaaroverzicht van Jan is wederom om de vingers bij af te likken: niets en niemand wordt vergeten. Etienne, ónze man in het bestuur van de moederorganisatie NTFU (hier mogen we met recht trots op zijn !), houdt een betoog over de ATB tocht 2015. Het staat niet alleen op de rol, twc is er klaar voor !!! De taken zijn verdeeld en de organisatie heeft de zaken nu reeds bijna op orde. “Bijna” want……deze fotograaf heeft van de commissie nog geen toestemming gekregen om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar enfin, of die uitnodiging er al dan niet komt……. ik ben er gewoon !! en ik ga er vanuit dat degenen die nog niet gevraagd zijn om mee te helpen ook gewoon aanwezig zullen zijn.

De Voorzitter geeft vervolgens aan dat 2016 het jaar zal zijn dat de voorzittershamer uit handen wordt gegeven. “Een voorzitter die al meer dan 18 jaar zit, dat kan niet…!!”, aldus Wil. “Nieuw bloed en nieuwe ideeën houden een vereniging jong”, geeft hij in “zijn opdracht” aan de vergadering.

Ook het Eifelweekend 2015 staat al in de steigers. Wel wordt snelle opgave verwacht want

toelichting Eifel weekend door Jan

toelichting Eifel weekend door Jan

vóór 1 april moet een deelnemerslijst worden doorgegeven. De routes: zowel voor A, B en C groep, de volgwagens alsmede het vervoer van koffers…. het is al allemaal georganiseerd.

En waar het toe doet in de vereniging, het fietsen….ook dat is geregeld !! het programma 2015 ziet er mooi uit. Een mix van korte routes en lange routes met “memorials”. De Willy Beurskens classic, het rondje Pierre Fonteijn en als het richting Duivelsbos gaat dan zal maar aan één persoon gedacht worden: Frans Arends. Oh ja…. niet te vergeten natuurlijk het Paparazzirondje op 28 maart, dit jaar goed te doen voor zowel A,B en C rijders, gelouterde fietsers, nieuwe leden, dames en heren. Vlak en verrassend !! Hoort zegt het voort !

Het hoogtepunt van de jaarvergadering is telkens het officieel in de trui hijsen van de

vlnr Maan, Wim en Piet

vlnr Maan, Wim en Piet

clubkampioen en de top drie voor het voetlicht halen. In 2014 een bijzonder podium: Op plaats 2 een ex aequo waardoor het brons aan niemand toebedeeld hoeft te worden. Piet Vrancken en Maan Wassenberg, twee gelouterde heren in het twc peloton verdienen met recht een mooi podium. Clubkampioen Wim Diesch mag plaatsnemen op de hoogste trede en komt door zijn vierde clubtitel op eenzame hoogte in de cubgeschiedenis. Proficiat heren !

Door het niet doorgaan van de ATB tocht 2014, het moeilijk invullen van functies binnen

betrokkenheid leden: pleidooi door Jos

betrokkenheid leden: pleidooi door Jos

bestuur en anderszins commissies en werkgroepen houdt Jos een betoog om een bonus (het goede, de bonus) malus (het slechte, extra betalen)  regeling in te voeren. Een professioneel en zakelijk verhaal over gedrag en veranderen met één doel: kijken naar de toekomst ! Dat het merendeel van de leden het bonus malus (nog) niet ziet zitten betekent maar één ding: de contributie blijft in 2016 gewoon gehandhaafd op 65 euro. De club, dat zijn wij !!  En dus mogen we onszelf ook OPLEGGEN om samen IMG_3402actief te zijn, lekker fietsen én lekker meehelpen bij de ATB tocht !

Even na half 7 sluit de voorzitter de vergadering maar hiermee is de avond nog niet afgelopen . Marcel Schmitz houdt een boeiende en voor iedereen belangrijke presentatie over inspanningstesten en sportkeuringen, de zogenaamde APK voor het lichaam. Keuren, preventief bezig, een goede zaak !

Rest me iedereen een sportief, gezellig en bovenal gezond fietsseizoen toe te wensen !!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op seizoen twc Posterholt kan nu echt van start !

  1. Anoniem zegt:

    Good gedaon, jong!
    Een bondige en gevatte samenvatting van een turbulente vergadering, zoals alleen onze Jan Paparazzi dat kan.
    En gaan we bidden voor droog weer bij de start zaterdag, zodat de flaaien ook op gaan!
    Groeten, Wil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s