De Eindstraat (1)

Dat de Eindstraat in Horn helemaal “het einde” is mag duidelijk zijn: de naam alleen zegt het al. Het is niet alleen bijna het einde van het dorp maar…het is ook nog eens “het complete

de Eindstraat in de 60er jaren

de Eindstraat in de 60er jaren

einde” om er te kunnen en mogen wonen. In de komende verhalen over de Eindstraat zal het gaan over de bedrijven, de bewoners, de activiteiten en…… zal duidelijk worden dat de Eindstraat niet

na de Eindstraat is het groen !

na de Eindstraat is het groen !

zomaar het einde was maar dat het wel degelijk een bruisende “centrumstraat” was in de tijd dat maar een enkeling auto reed en de melk nog met paard en wagen vanuit Beegden via de Eindstraat naar Roermond werd gebracht.

Dat het feest was om in de Eindstraat te

kermis  in de tijd dat de tv en het fototoestel nog geen kleur kende

kermis in de tijd dat de tv en het fototoestel nog geen kleur kende

wonen blijkt als ik de verhalen van vroeger hoor: éénmaal in het jaar was het namelijk écht kermis in de straat. Familie kwam vanuit andere plaatsen massaal “op kermis”, er werd ’s middags warm gegeten, om vier uur werd het pas echt druk want dan was het tijd voor

kermis in de Eindstraat

kermis in de Eindstraat

vlaai bij de koffie en daarna ging het met de hele familie de Rijksweg over: naar de kermis !! Geen harde remmiedemmiemuziek,  botsauto’s bestonden nog niet maar met schommels, een schiettent, een carousel, een orgel, een snoepkraam en een ijskar was het gezellig !!

Begin 60-er jaren begon de ontmanteling van de Eindstraat als “centrumstraat”

2015: "paparazzipleintje"

2015: “paparazzipleintje”

eigenlijk met de verplaatsing van de kermis naar de noordzijde van de Rijksweg, eerst nog een locatie op het grasveld van de Maaslandstraat waar nu de bejaardenwoningen gebouwd zijn en daarna verhuisde de kermis naar het “kermispleintje”, dat inmiddels als “kermisplein” ook al is ingeruild voor het Raadhuisplein. Het raadhuis dient al lang niet meer als raadhuis maar gelukkig komt dat stukje nostalgie, de kermis, nog elk jaar ! En het kermispleintje aan de Eindstraat….???? Dat is nu dus het “paparazzipleintje….!!!”.

ps: mocht iemand nog foto’s van de kermis of anderszins oude foto’s van de Eindstraat in zijn/haar bezit hebben, ik zou ze graag willen scannen en toevoegen.

Dit bericht werd geplaatst in Eindstraat, Persoonlijk, Verhalen. Bookmark de permalink .

2 reacties op De Eindstraat (1)

  1. Cor Kouters zegt:

    De melk die in Heel en Beegden werd opgehaald door Sjeng Wehrens ( paard met veel bellen aan getuig) ging via de Posthuisweg naar de Beurik en daarna via de oude Rijksweg naar Roermond.
    Met hoog water werd het Hoebespaedje en de Einstraat gebruikt.

  2. mau van hen zegt:

    Hillemaol ut einde om dao te moge wone!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s