“WIJN”reis naar Santiago de Compostela

“Mijn”reis naar Santiago de Compostela is op 17 januari 2015 ineens “wijn”reis naar Santiago de Compostela geworden.

Dat een reis naar Santiago de Compostela  veel voorbereiding vergt…vertel me wat !! Maar dat een “wijn”reis naar Santiago veel voorbereiding vergt…….. Ik heb het geweten !! Het begon eigenlijk al tijdens de fietsreis. Veel foto’s maken van de diverse wijngebieden,

voorbereiding voor de presentatie met dank aan Bas !

voorbereiding voor de presentatie met dank aan Bas !

natuurlijk wijntjes proeven en filmpjes maken van het fietsen door de wijngebieden met z’n machtig mooie chateaus. Thuis gekomen natuurlijk avond aan avond wijnen proeven, wijnen beoordelen, zaken uitzoeken, hulp vragen

alweer een "proef" pakket wijn uit Spanje

alweer een “proef” pakket wijn uit Spanje

aan Bea bij proeven van de diverse wijnen en de

wijn uit Irache....een bekend punt op de camino

wijn uit Irache….een bekend punt op de camino

combinatie wijn/spijs en hulp van Bas bij de presentatie. Na een maand of vier voorbereiding is het dan zover: “de “wijn” reis is klaar en het kan op pad !!! en ik weet het nu al zeker, het zal in elk geval een reis worden die ik de komende maanden nog een paar keer ga ondernemen. Wat zal het wederom afzien worden…..

Dat een reis naar Santiago de Compostela zwaar is hebben de deelnemers aan deze reis ook ervaren. Wat een wijnetappes…!!! Wat veel wijnen die er op deze avond geproefd dienen te worden…!! En de glazen…ze bleven halfvol ! Dat de toon gezet werd bleek al meteen bij de eerste wijn waarbij menigeen  zich al afvroeg of men het einde van de reis wel zou halen………

proef ik nu gele of rode viooltjes..??

proef ik nu gele of rode viooltjes..??

De stap van de eerste naar de tweede wijn was maar klein en wederom was het een topper die gedronken werd, de tongen kwamen al langzaam los en het aroma, de natgeregende varens, de buxus en de viooltjes konden al geproefd worden. De een had het zelfs over een guitig boeket…!!

een chateaux in de Bordeaux

een chateaux in de Bordeaux

Vervolgens ging de reis verder naar Zuid-Frankrijk, waar vandaan wederom  een topper in de glazen verscheen. Het was zelfs een “Cru” met een hoofdletter “G”(een  erg grote Cru) en ook de weetjes over deze wijn en dit wijngebied…het ging erin als rode wijn en de erbij horende hapjes die door de gastheer en gastvrouw keurig verzorgd waren: ze gingen erin als koek !!

het verhaal van San Fermin

het verhaal van San Fermin

P1030528

deze weg: wereldcultuurerfgoed………

Verhalen, verhalen over wijn, verhalen over wijngebieden en verhalen over de reis en toen halfweg het wijnverhaal (en nog 900 fietskilometers te gaan) een filmpje kwam van een zwoegende Jan die na 45 km klimmen nog 13 km te gaan had wist iedereen: hoe je ook een reis naar Santiago maakt… het gaat niet zomaar !!

Eenmaal in Spanje kwam de weg naar Santiago de Compostela (die op de lijst van wereldcultuurerfgoed staat) nog meer tot uiting toen het verhaal over de Fuente de Vino werd verteld, een fontein die letterlijk langs de kant van de weg ligt, een wijntje pakken om op die manier toch gesterkt verder te kunnen naar Santiago de

de wijnfontein

de wijnfontein

Compostela.  Ook een van de meest bekende Spaanse wijngebieden wordt aangedaan en de wijn hiervan…..kort en bondig: voortreffelijk !!

Via de Spaanse hoogvlakte wordt de reis vervolgd en als het bijna over de bergen richting Gallicië  gaat wordt een wijngebied in opkomst aangedaan. De wijn smaakte voortreffelijk en als iedereen zich goed ten goede heeft gedaan kan het naar het sluitstuk: Santiago de Compostela !!

en het glas:  halfvol !!

en het glas: halfvol !!

Dat het niet alleen over wijnvaten gaat op deze wijnreis blijkt als het laatste filmpje vanuit Santiago de Compostella wordt getoond…!!

Pelgrimeren naar Santiago de Compostela laat niet los, er zijn zoveel manieren om er naartoe te gaan: in je dromen, te voet, op de ezel, te paard, op de fiets óf…. met een groepje liefhebbers achter een heerlijk glas wijn !!!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

Een reactie op “WIJN”reis naar Santiago de Compostela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s