Wind

Alweer de elfde dag van het jaar en eigenlijk hebben we qua weersomstandigheden al veel moois mogen meemaken. Vorst, hoge temperaturen (13 graden !!), droog weer, regen en…..wind !

Op fietsgebied eigenlijk allemaal perfect en na 11 dagen kan gesteld worden dat de moraal nog steeds goed is. De kilometerteller geeft al mooie aantallen aan, de weegschaal staat nog een beetje in het rood en de dagen dat ik nat ben geworden…..ze zijn nog net op twee handen te tellen.

Meteo Limburg sprak over weercode geel, op de radio hoorde ik dat men met een caravan

ook voor windsurfers was het perfect weer !!

ook voor windsurfers was het perfect weer !!

toch echt niet de weg op moest en op tv werden beelden uitgezonden van mensen die niet meer rechtop konden staan door de harde wind. In Horn werden deze berichten eens bekeken en beluisterd en werden de waarschuwingen in de wind geslagen. Het fietsen “giet immers altijd on”. Niet op een tijdstip dat het onstuimig en droog was maar  lekker op het vaste vertrektijdstip, een teken dat de routecommissaris er toch behoorlijk de wind onder heeft !!

Bij de start wist Jan te vertellen dat deze tocht de livestrongracers geen windeieren zal

wind in, regen: geen weer om foto's te maken

wind in, regen: geen weer om foto’s te maken

leggen want zo zei hij: “vandaag gaan we een windje pakken..!!”. Anderen spraken over “zuidwest, regennest…” maar…iedereen was van de partij, weer, of geen weer !! De eerste 20 km wordt er al meteen een behoorlijke plens regen over de fietsers uitgestort en gaat het spreekwoord: “tegen wind en stroom is het kwaad roeien” helemaal op ! Toen

en ook op zondag: regen en veel wind

en ook op zondag: regen en veel wind

Dion zijn neus poetste en de achtervolger hier behoorlijk last van had kreeg Dion niet alleen lettelijk maar figuurlijk ook nog eens de wind van voren.   In Maasbracht werd gedraaid en met de wind behoorlijk in de zeilen (beter gezegd; “vol in ’t hat”) ging het aan tempo 50 !! terug naar het paparazzipleintje.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s