Een goed begin

“Een goed begin is het halve werk” waren de woorden die groot op het bord geschreven waren toen ik als 11 jarig jongetje mijn eerste dag naar de vijfde klas van de lagere school ging.

Op 1 januari – de troep van het vuurwerk was nog niet opgeruimd – was het om 10.00 uur ’s morgens al nieuwjaarsbijeenkomst van de livestrongracers. een bijeenkomst die met een P1060196

1 januari: de rit verliep "gladjes"

1 januari: de rit verliep “gladjes”

glas bubbels en een heerlijke wafel gladjes verliep. De hierop volgende nieuwjaarsrit ging over een wegdek dat evenzo gladjes erbij lag en gelukkig verliep de mooie tocht richting Haler gladjes. Een goed begin ! en geen half werk !!

Op 2 januari – en ook dit is nog maar het begin – is het overheerlijk weer en de thermometer doet zijn best om twee cijfers op de teller te krijgen. Reden om erop uit te gaan en te gaan voor die tocht. Heerlijk genieten en fietsers ontmoeten  – Huub uit Mofert – die zich doelen gesteld hebben voor dit jaar en dit alles zeker vanuit de spreuk: een goed begin is het halve werk !

Zaterdag, de derde dag van het jaar, is het nat en grijs en…niet echt het weer om op de fiets te stappen maar…. het bloed kruipt waar het niet gaan kan en op het moment dat de buienrader maar even aangaf dat het droog zou zijn (ook al regende het nog een beetje) meteen op pad. Tja…. geen goed begin van die buienradar want met een klets, kleddernatpak mocht ik thuiskomen. Och, het was pas de eerste keer dit jaar dat ik me een nat pak haalde, helemaal niet erg dus !!!

De 4e januari was een “zon”dag. Door de vorst was het wegdek wederom glad. Maar… het

Linne: 1e lek van het jaar voor Dion.

Linne: 1e lek van het jaar voor Dion.

werd voor de livestrongracers een dag dat het niet zo gladjes ging en…dat het zelfs “regende”….!! Regen zonder een nat pak te halen..het regende lekke bandjes ! Na een kilometer of 15 was het namelijk Dion die de “twijfelachtige??”eer kreeg dat hij dit jaar in het bezit komt van “d’n eerste platte”. Lek !! en dat Dion

alweer lek !!

alweer lek !!

geen half werk levert bleek toen hij 10 kilometer verder zijn tweede lekke band mocht optekenen. en…toen hij even verder wéér van

3e malheur: banden wissel midden op de weg

3e malheur: banden wissel midden op de weg

de fiets moest was de moraal helemaal naar de vaantjes. Gebroken was hij, op ! en stil. Zozeer van de wereld dat de

derde stop zelfs midden op de weg plaats vond en het verkeer via de berm om hem heen moest…….. Het geplande bezoek aan de

een kwartier te laat maar....in het archief toch nog een foto van de nieuwjaarsduik van 2014

een kwartier te laat maar….in het archief toch nog een foto van de nieuwjaarsduik van 2014

nieuwjaarsduik in Kinrooi viel ook in het water: vijftien minuten te laat en iedereen was inmiddels al uit het water………..  Dion wist na afloop in elk geval te zeggen dat hij twee bandjes lichter was geworden (en niet de geplande 2 kg lichter !!) en 3 luchtpatronen armer en… dat er nieuwe buitenbandjes gemonteerd worden, zowel voor en achter en zeker geen  half werk !!

Dion, vanaf deze plek in elk geval gefeliciteerd met de trofee “de lekke tube” die je voor de tweede maal in successie in de wacht weet te slepen. Een goed begin …!!!???

Stilleven

Stilleven

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een goed begin

  1. Anoniem zegt:

    Dank je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s