Kerst ATB tocht Haelen

De tijden dat deze tocht geen doorgang kon vinden vanwege de slechte

de inschrijving: druk !

de inschrijving: druk !

weersomstandigheden liggen gelukkig alweer enkele jaren achter ons. Het was spijtig voor de organisatie maar….nog

en de tong kan worden uitgestoken aar de thuisblijvers

en de tong kan worden uitgestoken naar de thuisblijvers

spijtiger voor de fietsers !!  Fietsers die alweer enkele jaren in grote getale op  tweede kerstdag naar Haelen afreizen om te genieten van het mooie Leudal. Ook voor deze jubileumtocht – IMG_2005het is de 20e keer dat Wielerevenementen Leudal de tocht organiseert – komen de deelnemers – iets meer dan 750 !! – van heinde en verre: zelfs uit de provincie Utrecht is men afgezakt naar

ook "grenzeloos" heeft een grenzeloos vertrouwen in de organisatie van deze tocht !

ook “grenzeloos” heeft een grenzeloos vertrouwen in de organisatie van deze tocht !

Haelen maar ook die van Postert (ze organiseren op 4 januari vanuit Vlodrop een mooie tocht), de “men van Bex”, clubs uit Weert, Wanroy, Baarlo, Buggenum, Neer, Roggel, Etsberg, Horn etc. etc.  ze zijn er allemaal !!  Een mooie tocht met singleIMG_2213 tracks, afdalingen, klimmetjes, “drek”, goed lopende stukken, dat hapje en dat drankje en na afloop douches: voor fiets en fietser !

Uiteraard leverde het wederom mooie plaatjes op. Rond de klok van 9.00 uur is het drukIMG_2204

ook aan het goede doel is gedacht.

ook aan het goede doel is gedacht.

in de kantine van VV Haelen. Voor 5 euro een hele morgen “onder de pannen” en in de open lucht genieten van de mooie omgeving en … daarnaast ook nog eens heerlijk sportief bezig zijn !! Zelfs aan het goede doel is gedacht !! en menig deelnemer zorgt ervoor dat de donatiebus voor het Duchenne Parent Project  goed gevuld wordt.

IMG_2333

soms is het behoorlijk aanmodderen !

Het Leudal ligt er goed bij, ook al is het begrip “goed” tamelijk rekbaar. Dat het zwaar en sopperig is en…op sommige plaatsen behoorlijk “dreck am stecken c.q. fiets” oplevert…. het hoort erbij ! Voor de een is het derhalve soms behoorlijk aanmodderen terwijl de ander door de modder snijdt als is het kerstkoek. Zowel jong alsIMG_2308

"dreck am stecken"

“dreck am stecken”

oud en zowel man als vrouw zie je genieten van het mooi uitgezette parcours dat op plekjes komt  – en dat is alleen op tweede kerstdag – die normaal niet toegankelijk zijn voor fietsers.

Tijdens de pauze heeft menigeen zijn bordje al behoorlijk leeg IMG_2222gegeten (gefietst) en is het aan de verzorging om iedereen weer goed op krachten te laten komen. Lang stilstaan is er niet bij. Het is weliswaar droog, er is weinig wind maar met maximaal 3 graden wil iedereen weer snel op pad.

eerst de fiets....

eerst de fiets….

Terug op het sportterrein van VV Haelen wordt eerst voor de fiets gezorgd envervolgens doet menigeen zich nog even tegoed

...en dan de fietser

…en dan de fietser

aan die warme kop chocolademelk, die kop koffie of die kop soep en wordt nog nagepraat over dezeIMG_2226 mooie tocht. IMG_2231Het commentaar over de tocht: de fietsers konden eer kort in zijn: een duim die meer dan genoeg zegt..!!  Natuurlijk hoop ik ook die duim te verdienen maar daarvoor zal ik eerst een link moeten zien leggen naar picasa om alle gemaakte foto’s voor jullie zichtbaar te krijgen.

De link is: https://plus.google.com/photos/116139285721912117586/albums/6097291474369222001

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s