2e kerstdag MTB Leudal: lekker..!! en gezond !!

December….wat een maand..!! Als “sluitstuk” van het jaar betrap ik me erop dat ik in december maar moeilijk aan al dat lekkers kan weerstaan. Van begin tot eind heb ik  het er moeilijk mee; met de Sinterklaas die heerlijke “boonchocolaatjes”,  in de vorm van dat aapje, die koe, dat hondje of die leeuw. Het is IMG_5509“worstebroodjestijd” en ’s avonds is er niets heerlijkers dan met een lekker glas rood druivenvocht  en bijbehorende tapas te genieten bij het haardvuur. “Nee” zeggen tegen al dat lekkers: “Nee..!!”. Ook de kerstdagen …… afzien !!  Pasteitjes, cocktails, vlees, vis, toetjes, wafels, witte wijn, rode wijn en desertwijn en op tafel staan uiteraard de heerlijkste chocolaatjes. En dan is het nog even doorbijten tijdens oudjaar: veel hapjes, koud en warm en alsof het niet op kan ook nog eens flink geoliede bollen….  December !! puf, wat een maand !!

MAAR……… December is ook de maand om heerlijk op de buitenlucht te zijn !!  Lekker genieten van de kerstmarkten, die heerlijke frisse neus halen na al dat eten en………. op tweede kerstdag bijvoorbeeld actief aan de slag te gaan en te genieten van “inspanning na ontspanning” , zien hoe de kilo’s er afvliegen en kijken hoe mooi het Leudal is !

Op 26 december organiseert Wielerevenementen Leudal namelijk voor de 20e keer (ja, de “twintigste” keer) een mountainbiketocht door het mooie Leudal. Mooie bospaadjes, IMG_7370IMG_7193 IMG_7365

een slippertje...soms niet te voorkomen.

een slippertje…soms niet te voorkomen.

IMG_6057

IMG_7372 IMG_6711 IMG_7021 IMG_6689singletracks, heuveltjes (zowel op als af !), goede parkeergelegenheid voor degenen die met de auto komen, een afspuitplaats voor zowel fiets als voor jezelf en… zelfs een rustplaats om halverwege weer een beetje aan te sterken. Voor maar 5 euro samen met duizend anderen – waaronder vele wielergrootheden !! – dat gevoel van te dik zijn, te zwaar zijn en dat niks doen in één keer kwijt te zijn: kIMG_7117om op 26 december (start tussen 8.30 uur en 10.00 uur) naar de kantine van VV Haelen, Roggelseweg 48. Enne….. ook nu kan van twee bordjes gegeten worden: je mag kiezen tussen een 30 km “smul”route of de  45 km “kluif”route…!!!

En na afloop….. thuis lekker nagenieten van deze tocht bij het zien van de paparazzifoto’s !

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op 2e kerstdag MTB Leudal: lekker..!! en gezond !!

  1. vanappeven zegt:

    Die foto mit det heuveltje is volgens mig tog in vlodrop genomen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s