dissonant

allereerst…..ook ik moet kleur bekennen en ik “moet” zeggen, die kleur is zwart. De een noemt het bruinzwart, de ander pikzwart en weer een ander zegt gewoon: “zo zwart als roet”. Bovenstaande titel..?? Het ging om de zwarte kleur en.. het ging om een wanklank of duidelijker gezegd: een behoorlijk valse toon…..

Toen de livestrongracers zaterdag 22 november op route gingen was de lucht nog geklaard.

strava-app aanzetten en op weg !

strava-app aanzetten en op weg !

Of er een wolkje te zien was…dat laat ik in het midden. In elk geval, goed gemutst (ook al heeft iedereen een helm op) gaat het op route. De routecommissaris wist namelijk te vertellen dat er deze dag behoorlijk wat verrassingen zouden komen.

lekker peddelen, het is winter !

lekker peddelen, het is winter !

Hard fietsen is niet meer aan de orde. Het is de winter doorkomen en lekker in beweging blijven. Het slanke afgetrainde lichaam wordt niet meer afgepeigerd want voor de komende koude maanden heet het ook een beetje: “vet oppe ribben krijgen..!!”.

Via de Weerd gaat het langs het lateraal kanaal richting Heel en Pol om daarna in Wessem de Maas over te steken en….. richting Stevensweert te fietsen. In Ohé en Laak moet worden gestopt want de

mooie klanken en zie... hij komt !!

mooie klanken en zie… hij komt !!

goedheiligman dient zich ook in deze afgelegen plekjes met luid tromgeroffel aan. Onder begeleiding van de harmonie van Ohé (en misschien ook wel van de laak) ging een hele stoet goedgelovige kindjes achter deze “schijn”heilige aan. Op onze goedbedoelde groet naar de Sint werden we meteen door

zelfs de burgemeester schrok van de woorden van de Sint....

zelfs de burgemeester schrok van de woorden van de Sint….

diezelfde Sint van repliek gediend: “zo, zo, mochten jullie van moeder de vrouw gaan fietsen en dan worden jullie aan de kant gezet voor zo’n oude viezerik….!!!”. Ook de burgemeester, die naast de Sint stond keek toch even op van deze reactie.

Met de mooie klanken van de sinterklaasliedjes nog in het hoofd werd koers gezet naar het punt waar Dion enkele weken geleden hard onderuit ging.

dit keer bleef Dion gelukkig overeind

dit keer bleef Dion gelukkig overeind

“Hier moet je door”, werd op hem ingepraat.  Ook reacties als:  “je kunt het” en “voorzichtig, het is geen wedstrijd” waren woorden die Dion zich te harte nam. Paparazzi ging zelfs even vooruit om  deze “overwinning” van Dion vast te leggen.

In Aasterberg riep de routecommissaris “links”. En wat de groep toen kreeg voorgeschoteld……. Zelfs honden lusten er

"secteur 1": bar en boos !

“secteur 1”: bar en boos !

geen brood van !!! Gras op de weg, stenen op de weg, water op de weg, een modderweg !! en toen uiteindelijk iedereen heelhuids in Roosteren aankwam was zelfs de gewone weg helemaal opengebroken !!!  Krijgt de routecommissaris meestal “veren in de vot” gestoken, dit keer kreeg hij geen gele-, groene- of

traktatie bij Sjeiven Dörpel (en alles was weer goed !!)

traktatie bij Sjeiven Dörpel (en alles was weer goed !!)

blauwe- maar…… en terecht, hij kreeg de zwarte Piet toegespeeld !!! Gelukkig werd deze “dissonant” de routecommissaris vergeven toen tien minuten na dit “echec” iedereen gezellig aan tafel zat bij de sjeiven dörpel en het genieten was bij die heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom !!

De laatste 20 km tot het paparazzipleintje voelde wederom als een traktatie: “wind in ’t hat” zorgde ervoor dat zelfs met 30 km in het uur lekker gekletst kon worden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s