staakt het wild geraas…!!

De eerste woorden die Dion – geheel in sinterklaasstemming – : “Ik voel het als een groot geschenk dat ik vandaag weer met de livestrongracers dat fietsrondje mag maken maar…. het moet rustig aan want als ik onderuit ga dan mag ik er thuis niet meer in…”.

1 november: dreiländergiro in korte mouwtjes

1 november: dreiländergiro in korte mouwtjes

Twee weken geleden konden de livestrongracers nog in korte mouwtjes voor die dreiländergiro gaan en de vorige week kon onder een waterig zonnetje nog met de driekwart broek worden gefietst.

Vandaag niets van dit alles: het is bewolkt en de thermometer is een behoorlijk aantal stapjes omlaag gegaan. Het was ’s morgens  zelfs de vraag of er

15 november:  nat wegdek en dik aan !

15 november: nat wegdek en dik aan !

daadwerkelijk gefietst zou worden want de regen zorgt ervoor dat het niet alleen nat is maar , door de vallende bladeren is het ook nog eens glad !

Om half twee kan toch worden gestart. Het is droog en…volgens de buienradar zal het ook minimaal tot half drie droog blijven: een uurtje “droog”fietsen is dan ook aangezegd. Toen de routecommissaris vertelde dat het een rondje van 35 km zou worden wist iedereen genoeg: als we het maar droog houden………

Op één dag na is het nu drie weken geleden dat Dion de schuiver maakte en zijn

het was deze schouder !

het was deze schouder !

20 dagen geleden: sleutelbeen gebroken!

20 dagen geleden: sleutelbeen gebroken!

sleutelbeen brak. Een wonderbaarlijk snelle genezing (“ik herstel sneller dan welke professionele wielrenner dan ook”, aldus Dion) heeft ervoor gezorgd dat Dion weer van de partij is en dat heeft hij geweten…!! Iedereen die hem de hand schudt en wel zo zeer dat hij op een gegeven moment aangeeft dat het wel goed is want zo zegt hij: “dadelijk schiet mijn schouder ook nog uit de kom…”.

Het kopwerk wordt veelal gedaan door de routecommissaris, het fotowerk door paparazzi en de pipo..?? dat was prostato dit keer. Hij gaf al vrij vroeg aan dat er een sanitaire stop

en onderweg: mooi fotowerk van dé paparazzi !!

en onderweg: mooi fotowerk van dé paparazzi !!

moest komen maar…of hij vergat het nog eens aan te halen..?? of dat hij het echt koud had en het zomaar in de broek heeft

niet alleen oog voor fietsers !

niet alleen oog voor fietsers !

gedaan (het geeft immers toch wel wat warmte, zo’n straal)…. niemand die het wist want iedereen had toch wel een natte broek bij thuiskomst, de een van het opspattende water, de ander van de inmiddels neerdalende miezerregen en weer een ander…wellicht dat het “kraantje” onderweg open gedraaid is……… Over het gemiddelde durfde niemand het te hebben immers…paparazzi meende af en toe van de fiets te moeten voor die foto, Dion durfde nog niet hard door de bochten en de routecommissaris had iedereen de wacht cq de tweede regel van het lied “zie de maan schijnt door de bomen” aangezegd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op staakt het wild geraas…!!

  1. Anoniem zegt:

    Inderdaad een wonderlijk snelle comeback van Dion. Vergelijkbaar met de prestatie van Alberto Contador in de Vuelte. En dan ook nog gaan fietsen met dit weer! Ik blijf liever bij de kachel en hen nog een “gans” sleutelbein. Chapeau!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s