’t moment !!

Dion, Robert en René keurig in het (livestrong) pak gestoken

Dion, Robert en René keurig in het (livestrong) pak gestoken

Het zijn aangename temperaturen als de livestrongracers om half twee opstappen. Of het een rondje van zestig of zeventig kilometer wordt…niemand die er om geeft. Degenen die de buienradar hebben bekeken zeggen wel dat om 16.00 uur de fiets toch op stal moet staan want…dan krijgen we regen !!

De eerste kilometers is het draaien en keren; door Horn, via ’t Brook door het Haelens Brook en daarna door Haelen,

de in vorm zijnde paparazzi maakte veel foto's vanaf de kop van de wedstrijd

de in vorm zijnde paparazzi maakte veel foto’s vanaf de kop van de wedstrijd

Nunhem, Böggeme en Neer. Zal het een Leudel kernenomloop worden …??  Op een gegeven moment geven alle metertjes boven de 30 aan. er is 33.3 km gefietst als het richting Roggel gaat en de snelheid geeft – wind tegen – een keurige 36.9 aan. Als jonge veulens, zo gaan de Livestrongracers van start met de herfsttochten. en als iemand denkt dat iedereen de tong op de schoen heeft ….. nee ! er wordt op de tweede rij nog volop geklassjeneerd, dat is goed en zo hoort het ook.

Vanuit Roggel gaat het naar Heibloem en degenen die nog twijfels hadden weten het nu ook: het wordt een Leudal kernenomloop. Géén kernenomloop P1050240zoals de wielerevenementen die jaarlijks organiseert maar een mooie alternatieve route a la paparazzi. Als het vanuit Heibloem richting Heitse gaat is het weer wind op kop en het tempo blijft tegen de 33 gaan…..totdat de groep wordt ingehaald door een tractor (de tijden dat die dingen niet harder dan 15 km/u mochten is al lang voorbij !). Het is de routecommissaris himself die achter het gevaarte aangaat. Als de routecommissaris even

deze 3 livestrongracers (in de verte Robert) hadden "'t moment" gemist !

deze 3 livestrongracers (in de verte Robert) hadden “’t moment” gemist !

later omkijkt is de rest van het livestrong peloton al bijna uit het oog. Aan tempo 50 gaat het heerlijk in de slipstream en de livestrongracers…?? er moet worden geknokt en de afstand tot janp wordt alleen maar groter….. Nadat jan zich had laten afzakken ging het gesprek nog maar alleen over dat ene moment. Er werd gesproken over anticiperen, slim zijn, slapen, net tekort komen, wind tegen, kicken, hard werken en….niets doen.

Toen vanuit Heitse naar Baexem gekoerst werd begon het te regenen. “Ein oer te vreug…!!” aldus een verbolgen Robert, die thuis nog een ander verloop van de buien had waargenomen.  Met al die nattigheid werd vervolgensP1050242 besloten om het bij een halve leudalkernenomloop te laten en werd – via een kleine omweg – de kortste route naar het paparazzipleintje ingezet. Na afloop werd bij de kantine nog even nagepraat over het mooie rondje en het alleszins aardige gemiddelde van 31.7 en….. over dát éne moment waarop die ene renner de rest ter plekke liet…………

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s