Afrijden twc Posterholt: records !!

Als op 4 oktober gestart wordt voor de laatste officiële twc rit kan al meteen  het eerste P1050130record in de boeken: nog nooit is de laatste rit van het seizoen onder dergelijk zomerse omstandigheden gefietst ! 24 graden op de teller, heerlijk fietsweer waardoor velen de weg naar sporthal de Wieë gevonden hebben. In totaal gaat het om 13.00 uur met 27 man op pad, 2 A-rijders, een aantal B-rijders en het overgrote deel C-rijders.

Afrijden betekent traditioneel een rondje door de Roerstreek en de gemeente Roerdalen waarbij nagenoeg alle kernen worden aangedaan. Zo gaat het van oost tot west en van P1050134noord tot zuid door het Reutje en dat Roerdalen een echte plattelandsgemeente is blijkt als er geregeld tussen tractoren door moet worden geslalomd. Als het richting Etsberg gaat moet zelfs even worden gekluund: de weg ligt open. Gelukkig ligt P1050149alles er droog bij en…gelukkig is het einde (en de vlaai) in zicht. Na 50 km komt de groep weer aan in Postert, opgewacht door drie Jossen, Lou en Kuëb. De traktatie is wederom top: diverse soorten vlaai, koffie, thee en frisdrank, een afscheid van het P1050157actieve fietsseizoen in stijl !

Als de voorzitter het woord neemt is het stil. Hij spreekt over het tragische overlijden van Frans, het stoppen als actief lid van Jos, hij wenst de zieken (Jos en Lau)  een P1050175voorspoedig herstel en een snelle terugkeer op de fiets en…hij begroet de nieuwe leden. Vervolgens gaat hij over naar het moment van de dag, het bekendmaken van de clubkampioen 2014.

Dat het wederom een behoorlijke strijd was mag duidelijk zijn. Het veld in de top ligt dicht bij elkaar en velen zijn gelijk geëindigd. Ook de tweede plaats is een ex aecque: Piet Vrancken en Maan Wassenberg komen gelijk op de tweede trede. Dat deze mannen elke rit nog eens 30 resp. 20 extra “woon-fiets”kilometers moeten maken doet de prestatie alleen nog maar een hoger aanzien geven. Hierna is het stil totdat de voorzitter begint met de bekende aanhef: EN DE CLUBKAMPIOEN 2014 IS………………………………………………….

WIM DIESCH !!!!!!!

vlnr Piet (2), Wim(1) en Maan (2)

vlnr Piet (2), Wim(1) en Maan (2)

 

Wederom is het Wim die de fel begeerde titel in de wacht sleept. Voor de 4e keer inmiddels. Hiermee komt Wim op eenzame hoogte want in de rijke clubhistorie is het nog nooit iemand gelukt om 4 maal clubkampioen te worden. Het is bijna een excuus als hij zegt: “dit is de laatste keer dat ik kampioen word”. De nummer twee – Maan –  die deze woorden opvangt dient hem meteen van repliek: “nou Wim, zolang de gezondheid goed is moet je lekker blijven fietsen”.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s