druk !

Twee weken na de camino kan ik zeggen dat het “ontstressen” een heerlijk gevoel was. Wordt wel eens gezegd dat men het zo druk heeft als een pruikemaker met één klant…. inderdaad…druk is relatief en wat voor de een geldt hoeft niet voor de ander te gelden. Meende ik elke week – en dat al een jaar of 6 ! – twee keer dat berichtje te moeten schrijven en tijdens de reis zelfs elke dag !! (jaaaa…zo druk als de kippen voor pasen !!) ….. een hele week geen bericht is ook eens heerlijk.  Vandaag (alleen omdat het te slecht is om te fietsen!!??) toch maar even een berichtje, al is het maar om de druk bij de lezer (dagelijks kijken en maar geen nieuw bericht zien) even van de ketel te halen.

Druk ! Druk met het plaatsen van foto’s bij mijn verhaaltjes en…ik ben al bij dag 15 !!  En de reis zal niet op zichzelf staan !! De reis zal wellicht nog eens gemaakt worden !!  Zei ik P1020478twee weken geleden nog: “dit is mooi goed geweest”, nu zie ik het al heel anders. Opnieuw Horn – Santiago de Compostella !! Niet te voet, niet op de fiets, niet per ezel maar gewoon vanuit de luie zetel met de wpid-20140602210742.jpgdiverse wijngroepjes want onderweg zijn we toch wel enkele mooie wijngebieden gepasseerd en een avond- en anderszins vullend programma is dan ook snel ingevuld !

Dat we met onze reis toch wel een aantal mensen (Luc en Lut uit België, Anne, Els, Lucien, Jos, Ger en Bert) warm hebben laten lopen voor een dergelijke onderneming is mooi. Sommigen met de racer, volgwagen en hotel en wellicht veel km’s per dag, anderen met

herberg "cel" in cadillac

herberg “cel” in cadillac

bepakte fietsen en fatsoenlijke verblijven voor de nacht en anderen met een grote groep. Van alles is iets te zeggen maar één ding blijft overeind: onderga het, geniet er van en als het even kan: neem de tijd, ga met een bepakte fiets, ga met niet teveel reisgezellen en proef de sfeer van de herberg…….!!

Druk..!! Het is droog !! Ik ga toch nog maar even een P1040325blokje om !! eerst kijken of er genoeg druk in de bandjes zit….

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella, Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op druk !

  1. Margriet en Huub Stollman zegt:

    Hoe zo slecht weer om te fietsen?? Wij hebben vanmorgen 40 km gefietst rondom Winterswijk, 25 graden, volop zo’n!!! Je moet gewoon op het juiste moment op de juiste plaats zijn.
    Overigens, met de auto de Camino nog eens overdoen om overal wijn te drinken is een doodzonde voor een echte Peregrino. Je zou je moeten schamen. Ga te voet of nog eens met de fiets!! Wij gaan volgend jaar september weer lopen, van Porto naar Santiago en dan door naar Finisterre, een kleine 400 km all in.
    Groetjes uit de fantastische Achterhoek, waar net super vertoeven is. Margriet en Huub

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s