Dag 32 we zijn er ! En alweer een bijzondere dag.

Vandaag is de dag van genieten. Eerst goed uitslapen. Tot 9 uur ! Daarna even de hoek om en genieten van dat ontbijt en dan……. is het tijd voor de pelgrimsmis. Ruim een uur voor aanvang – moeder zei ooit “in de kerk is altijd werk ! ” – zijn we al in de kerk en gaan we kaarsjes aansteken voor iedereen die ons daarom gevraagd heeft en ons dat centje heeft P1040031meegegeven maar ook die kaars voor al die zieken en voor iedereen die ons na aan het hart is en… uiteraard ook voor iedereen die ook maar een regel van deze site ooit bekeken heeft of degenen die ons een beetje beluisterd heeft via het wekelijks programma van L1. Ook hebben we rondgekeken in de kerk en uiteraard ook de gang gemaakt naar het meest heilige, de beeltenis van st. Jacob.
Als om kwart voor twaalf een zuster begint met voorzingen en de hele menigte dit mag nazingen weten we dat de dienst bijna begint. Wat een drukte, wat een beleving, wat een mooie zang van de zuster. Het elkaar de hand geven ….. hier wordt het met beleving gedaan. Maar als aan het eind van de viering het wierooksvat geheven wordt en door de kerk geslingerd wordt……spektakel van de bovenste plank.

Vervolgens maken we een rondje door het mooie oude centrum van Santiago en komen Ben, Roos en Nicole uit Schimmert weer tegen. Sinds onze eerste korte ontmoeting ergens in Frankrijk zijn we hun in Spanje weer achterop gefietst en hebben we elkaar bijna dagelijks getroffen. Vandaag wordt onze ontmoeting dan bezegeld met een heerlijke kop koffie. Ook ga ik nog even naar de huiskamer van het Jacobsgenootschap,  waar ik onder het genot van die kop koffie en gebak een praatje maak met  Nederlandse peregrinos en bicigrinos over hun camino. Ook halen we nog een ander certicado op, te weten het certificaat bij de orde van de Franciskanen, die alleen dit naar een dergelijk document verstrekken. Mooie bijkomstigheid….we hoeven er zelfs niet eens voor in de rij te staan…..
image

 

 

 

Onze fietsen…hoe graag we er vanaf zijn…. UPS is dicht, het is St. Jan. Och, wat maakt het uit: manana !

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dag 32 we zijn er ! En alweer een bijzondere dag.

 1. "Jane" zegt:

  Hallo jongens,
  Ook ik hem een (noveen)kaars laten branden in de stilteruimte van het hospice de Ark in Roermond , misschien wel op dezelfde tijd vanmorgen. Opgedragen voor alle zieken en voor iedereen die me na aan het hart ligt. Ik wens jullie een goede thuiskomst en tot ziens in Horn.

 2. Louis zegt:

  Jan en Rob’
  Ik ben even uit de lucht geweest ivm vakantie en geen wifi.
  Maar jullie hebben de geweldige tocht erop zitten proficiat Louis en Annemie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s