Dag 27 19 juni Leon – Astorga (59 km)

Na een heerlijke rustdag beginnen de zorgen al meteen. Om de fietsen boven te krijgen kostte al menig stuc- en lakwerk (van deuren, lift en fiets) en nu kan het hele circus nog eens, maar nu van boven naar beneden, beginnen. Het is een heel gekunstel om de fiets weer beneden te krijgen en eenmaal beneden zetten we de fiets meteen aan het raam van de naastgelegen café neer voor ons ontbijt. Zoals altijd….te weinig maar vandaag staat niets spectaculairs op het

image

programma dus de dikke snee geroosterd brood, het glas sinaasappelsap en de kop koffie  moet voor even kunnen volstaan. Gaat het aanvankelijk nog iets op en neer, na 15 km komen we weer op het vlakke hoogland terecht. Soms doet het even denken aan de duinen maar…achter de “duin” een zee van uitgestrekt weide- en heidelandschap dat zelfs even aan de lange rechte stukken van Les Landes” doet denken. Ook nu weer veel ooievaarsnesten en voor ons komen de bergen weer steeds dichterbij. Vandaag is het een heel stuk “wandelaars camino” en voelt men zich met de zware fiets bijna die Parijs-Dakar

image

deelnemer.  Het is stoffig en we laten naast veel stof ook het vlakke hooglandschap achter ons. Zo’n 20 km voor Astorga komen we in Hospital de Orbigo en moeten we over een brug, die een van de vele hoogtepunten van onze tocht is:  een van oorsprong Romeinse brug die canwege zijn lengte 18 bogen telt. Hoe graag je hier om je heen kijkt en foto’s maakt (van de brug, de bergen samen met de brug of de ooievaarsnesten vlak voor de brug) het is uitkijken want de kasseien ol de brug liggen schots en scheef. Eenmaal over de brug maken we meteen onze stop voor dat heerlijk stuk brood en gaan we om de beurt nog even over de brug voor de fotosessie.

P1030619

Astorga: even genieten van mooie uitzicht

In Astorga is het een 100 meter even goed op de trappers staan (helling 20%) en als we boven zijn is het ook meteen stop, over en uit voor vandaag. In Siervas de Maria, de albergue publico de peregrinos is nog plek ! Voor 5 euro hebben we weer een kamer, dit keer een 4 persoons kamer, 2 Nederlanders en…… 2 Brazilianen, als dit geen voorteken is voor de volgende ronde….. ( ik poule 2 -2 en uiteindelijk winnen wij want morgen zullen we zeker langer op bed blijven liggen dan hun !). Daarna nog het dorp in het het palazzio van Gaudi (erg mooi) en de kathedraal (erg groot maar kan echt niet tippen aan Burgos of Leon).

En.. bij het etenmoest ik toch denken aan peregrino Theo toen ik een Spanjaard een schets zag maken van het mooie ayuntamiente van Astorga.
image

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s