Dag 25 17 juni Fromista – Leon (131 km)

Jullie gaan te snel ! Rustig aan ! Genieten !  Dit zijn de kreten die we geregeld horen en …. die we ook best aannemen. Maar vandaag… toch even de benen testen. Hebben de benen al geleden de afgelopen weken en zijn onze krachten al wat minder aan het worden…? Er zijn best veel Koreanen op route en sinds er een Koreaan een boek geschreven heeft over de camino en het stuk tussen Burgos en Leon als saai omschreven heeft stappen de Koreanen in Burgos massaal op de trein om in Leon hun camino te hervatten.
image

Ten dele kan ik de Koreaan gelijk geven maar…als men houdt van de eenzaamheid waarin men zich hier pas kan voelen, de uitgestrektheid van het landschap, de zandpaden,  de stilte (km’s komt men niets of niemand tegen), de vele ooievaarsnesten op de kerktorens of die ooievaars en die reeën op de hooglanden en…. de bergen die voor Leon weer aan de horizon verschijnen,  dan moet mijn verhaal toch echt in het Koreaans vertaald worden. De gemiddelde fietser kan (en in de regel “moet” ) het traject in 3 dagen doen, wij doen er twee dagen over. Niet omdat we boven gemiddeld zijn maar omdat we de overnachtingsplaats van vandaag ook als rustdag willen pakken, ook al wil Robert toch even gaan fietsen morgen……  vandaag is het credo van Robert: “effe doorkachele” en mijn credo: “er achteraan…!”
P1030399Als we om 8 uur in Fromista vertrekken is het koud, zo koud dat we de jas aanhebben en ik doe me zelfs de lange broek aan. Gelukkig maar voor even, om 10.00 uur fietsen we alweer zonder jas en uiteraard is de lange broek ook uit. In Sahagun, na een kleine 60 km, gaan we allebei voor 2 van de grootste gebakjes (en met de meeste slagroom), die cafe con leche en een coca cola. Daarna gaan we nog op zoek naar een fietsenmaker want mijn achterband heeft behoorlijk geleden (2300 km staan inmiddels op de teller, slechte wegen te over en daarbij nog eens die zware fiets, die berijder die nog niets is afgevallen !! en 15 kg aan bepakking) en…. mocht er in deze plaats niets zijn dan zullen we het 70 km verder moeten proberen, voorwaar geen zeker gevoel. Maar, alweer geluk en…gelukt. Een nieuwe band erop en verder (oh ja, het maakloon bedroeg 1,60….. toch maar een paar euro fooi gegeven). image

De wind zit weliswaar niet meer zo goed als gisteren maar….. we zijn blij dat we de wind op dit stuk niet tegen hebben. Als we Leon naderen zien we de bergen ook weer dichterbij komen en kunnen we ons opmaken voor het nodige klimwerk de komende dagen. In Leon pakken we rust…echt rust! Even geen snurkende mensen op die zaal, even weer een lekker bed met deken en niet slechts die lakenzak in een ’s nachts toch wel koud Noord-Spanje, even heerlijk languit in bad en…even een dag niet om half 7 uit de veren moeten……. Rust, maar….ook de stad bekijken en genieten van de mooie bouwwerken en de drukte van deze grote stad. Leon, bij elk drankje dat tapas hapje. Leon, verwenstad ! Leon, stad van de leeuw. Zal de Nederlandse leeuw er morgen ook brullen..? Het menu peregrino mocht er vanavond in elk geval wezen….. de primero platto, de segundo platto, het toetje, de koffie, de fles water en….de fles wijn…… precies wat een pelgrim zich wenst !image

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dag 25 17 juni Fromista – Leon (131 km)

 1. Margriet en Huub Stollman zegt:

  Rustig jonges, ger zeet der ech veul te schjnel. Geniet get meer van de dinge om ug haer, en neet allein jage op dae fiets..

 2. Hans Mingers zegt:

  Hallo Jan en Robert,

  Het gaat prima met jullie! Volhouden en vooral genieten.
  Groeten van Geert, Huub, John, Sjra en Hans van Wielerevenementen Leudal

 3. Anne zegt:

  Geniet van de rust en de luxe….
  Groetjes,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s