Dag 24 16 juni Burgos – Fromista (79 km )

image

Dag 24 al ! Als we om half 8 uit de alberge municipal (de eerste herberg met lift) vertrekken is het maar een kort ritje; na 200 meter is het al stop. Afstappen en..naar binnen voor dat heerlijke ontbijt met o.a. geperste sinaasappels.  Het uitzicht vanuit dat ontbijtplekje mag er wederom wezen.. Burgos is een stad die indruk op ons maakt. Het is niet voor niets de hoofdstad van het vroegere koninkrijk Castilie. Burgos is ook de stad waar tijdens de Spaanse burgeroorlog de opstandelingen onder leiding van Franco hun voorlopige hoofdstad maakten. De drukte die er in de middag is maakt rond siësta tijd plaats voor rust maar eenmaal zes uur voorbij…. je kunt er over de koppen lopen!
Om half negen gaat het weer op pad… het is koud ! Het is overduidelijk niet het Spanje van P1030310de costa, de jas moet aan en dat is zeker geen overbodige luxe. We zitten op de messeta, de Spaanse hoogvlakte. Het kan er koud zijn en het kan heel hard waaien en…in de regel komt de wind uit de verkeerde hoek (zw). Het is fris maar de wind….die hebben we vol mee en dat scheelt; de eerste 30 km zijn er weliswaar nog een paar klimmetjes maar daarna, we vliegen a.h.w. naar het westen en halen met onze zwaar bepakte fietsen snelheden tot boven de 35 km ! Dion zou trots op ons zijn…… Vanwege goede referenties (mooie kleine kerk en heerlijk tapasrestaurant) besluiten we tot Fromista te gaan. Maar eerst toch even die stop in Castrojeriz, een mooi P1030347caminoplaatsje (vanaf Burgos, na 50 km, ook het eerste plaatsje waar iets te krijgen is) en vervolgens in Boadillo el Camino die stop voor de stempel en de “boadilla”, een zuil uit de 15e eeuw met afbeelding van  Santiago, te bekijken. In Fromista kunnen we weer terecht! De herberg municipal kost weliswaar 8 euro maar…. we doen het! En het tapasrestaurantje en de kerk……… laat die net dicht zijn! (wellicht

P1030361

slaapzaal Fromista

omdat het maandag is…..). Overigens…na het eten zie ik dat de andere kerk, de San Pedro, wel open is en dus …even dat kaarsje voor Harry Maassen van de Beurik, die vandaag geopereerd is…. En laat me uit die kerk komen en ook nog een ander tapasrestaurantje tegen komen………..

En de twee krasse “wandelende ” Italianen die we vanmorgen op onze slaapzaal in Burgos tegen kwamen…… we komen ze nu weer tegen in Fromista, 78 km na Burgos. Waarschijnlijk zijn  ze vroeg uit de veren om maar vooral snel naar de bushalte te lopen ………… Ook dat is camino !

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dag 24 16 juni Burgos – Fromista (79 km )

 1. Jacqueline zegt:

  Hallo collega, elke dag geniet ik van je geschreven verslag. wat jullie meemaken, wat jullie zien en beleven. Voor jullie straks een mooie herinnering van een heel bijzondere reis
  Groetjes

 2. (ex) sponsor zegt:

  Hey mannen,

  Genieten van jullie verhalen, Ik zou het laatste deel maar rustig aan fietsen want het weer in Santiago is niet wat je noemt super.

 3. Nina zegt:

  Wat een gave foto met de kerk weerspiegeld in het raam! Ook hier worden de verslagen elke dag met veel plezier gelezen! Tot alweer best snel, liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s