Dag 15 zaterdag 7 juni Labouheyre – Dax (76 km)

Door het onweer van afgelopen nacht is het vanmorgen goed afgekoeld en als we om half 9 op de fiets stappen zitten we al snel op de route. Het is heerlijk fietsweer. De weg is een copie van gisteren, lange rechte stukken, er lijkt geen einde aan te komen. Het heeft wat weg van het gebied achter Heitse alleen zijn hier geen boerderijen te bespeuren, af en toe P1020593bos dat voor welkome afkoeling zorgt. Kilometers fietsen en niemand tegenkomen. Omdat ik mijn sd kaartje moet wisselen en daarna ook nog eens de routekaart ben ik Robert uit het oog verloren. Voor me niemand, achter me niemand ….heerlijk alleen ! Het ruikt naar dennen en ik denk aan dat volle bad met badedas. Was Robert gisteren nog vol lof  over zijn zalfje, vandaag komt hij toch aankloppen voor mijn “alles onder dat ene dak” zalfje want het (de vot)  is door…. (zonder ergens omheen te draaien). Vandaag naar Dax…! Ik heb me gek laten maken om voor een andere weg te gaan maar “de weg”, de camino, is de weg van geven en nemen en een weg die men heel goed kan vergelijken met die levensweg (soms die omweg, soms die tegenslag, de ene keer gemakkelijk, de andere keer zwaar, soms je eigen weg, een andere keer de andere zijn weg maar….altijd komt toch weer alles goed). Dax, we zijn aangekomen in Frans Baskenland en hier is het dan ook tweetalig.

Dax

Dax

Onderweg hoor ik ook duiven in het bos; zullen dit de duiven zijn van Häörder duivenmelkers die hier naartoe zijn  gebracht om gelost te worden en geen zin meer hadden om terug te keren…? Het zou zo maar kunnen…….  De internetverbinding is niks en de verhalen zullen maar mondjesmaat en wellicht zonder foto’ doorkomen. Thuis zal er aan gewerkt worden om ook mooie plaatjes te tonen…alles komt goed !

image

De ene dag in een cel, de andere dag in een hotel met ergens op de gang het toilet, vandaag

refuge Dax

refuge Dax

een pelgrimshut met een kamertje waar we met – voorlopig althans – 5 man slapen: 1 Spanjaard, 1 Engelsman, 1 Fransman die te voet is en Robert en ik. De gesprekken gaan over de weg, de weg die men al gegaan is en de weg die  men gaat nemen. Maar…er wordt ook gewassen, allereerst zichzelf, daarna de kleren en…ja, zo vlak voor het echte werk ook de fiets !

En…wanneer we weer internet hebben…..? Idd dat is een vraagteken. Morgen gaan we naar de voet van de pyreneeën, naar Oloron st. Marie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dag 15 zaterdag 7 juni Labouheyre – Dax (76 km)

 1. Louis zegt:

  Buitengewoon dat jullie wat rust hebben genomen het daar jullie nu vertoeven hebben wij dat ook moeten doen. Omdat Annemie aan de `durchfal` Was. Nog een goeie tip, buiten die van de premier grand cru st. Emillion. Voor jullie achterwerken bestaat maar een goed middel. Bij de eerste de beste farmacie koop je gewoon ` compeed` een huidvervangende pleister. Zelfs te gebruiken op open blaren, even tussen de handen opwarmen, de pleister, en dan van beide kanten de beschermlaag ervan halen en op de wond plakken . Je kunt bijna onmiddelijk zonder pijn doorfietsen. En de pleister laten zitten enkele dagen, er afhalen door aan beide einden te trekken. Gratis advies van de drogist.
  Op onze reis deelde ze die pleisters in Spanje langs de weg uit!!!! Pretige pinksterdagen op de fiets naar Oloron en dan de pittige pyrineeen.
  Toi toi toi.
  Annemie en Louis

 2. Wiel Wilms zegt:

  Jan en Robert, wij kijken elke dag uit naar jullie mooie verhalen en foto’s. Volgens Robert verloopt de reis naar wens, op enkele mankementjes na ( bv “vot”pijn ). Jullie zijn al ver gevorderd, jullie redden het wel, al is het nog een flink eindje. Heel veel groetjes van pap en mam Wilms.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s