Dag 11 dinsdag 3 juni Poitiers – Condac (117 km)

Het was me het dagje wel dat vandaag op onze weg kwam…..! En als u naar de km’s van P1010632vandaag kijkt zult u denken, “die schieten op..”, maar niets is vanzelfsprekend (Spreuk, gezien bij de kerk in Zalardinge op dag 2).Vooral niet op weg naar Santiago de Compostella.

Het begon meteen goed. In de jeugdherberg was vanmorgen niemand aanwezig. Geen ontbijt maar ook geen sleutels voor het fietsenhok. Die zaten, net als onze pelgrimspas,

bellen, bellen en bellen..

bellen, bellen en bellen..

achter slot en grendel. Alle nummers die maar in de ruimte aanwezig waren bellen en de reactie…. een bandje waarop gezegd werd dat er

 

iemand zou zijn tussen 18.00 uur en 22.00 uur. Dat is nog een hele dag wachten..!! Na een kwartier kregen we gelukkig toch iemand aan de lijn en een half uurtje later dan gepland konden wpid-20140603204008.jpgwe – weliswaar zonder ontbijt – dan toch op pad. Bij de eerste de beste bakker even een brood gekocht en op het bankje voor de bakker ontbeten (zonder koffie ). Als we net op de fiets zitten moet de regenjas aan, een grijze wolk met regen hangt over Poitiers. En wederom hebben we de grootste problemen

om op de route te komen. Eenmaal op de route gaat het ook nog eens goed fout (de gps van Robert geeft een andere route dan het boekje). Heuvel op, heuvel af, wind vol op kop en af en toe die bui….., Robert geeft aan dat het pas echt een dag wordt als de hemelsluizen helemaal open gaan want…..” den kalle we nog lang aover deze daag….”.
Als we na 60 km pauzeren hebben we pas 30 “route” kilometers gefietst. Als u bedenkt dat het bergop met de volle bepakking soms maar 6 km per uur gaat dan weet u dat zowel Robert als ik heel stil zijn. Maar het middagmaal laten we ons goed smaken; wortelensoep, aardappelpuree met ham en dat appelstukje als toetje. We willen nog 50 km afleggen tot Nantueil en Vallee, een plaatsje waar we zeker iets kunnen  vinden om te overnachten. Het traject blijft de hele dag licht op en neer gaan maar vanwege de tegenwind is het behoorlijk zwaar.

Charroux

Charroux

In Charroux – in de middeleeuwen hoofdstad van de Marche streek – maken we nog even halt om de mooie achthoekige toren vast te leggen. Net weer op pad ligt een bidon van Jan op de grond, bidonhouder afgebroken ! Zonder ons hier ook maar een klein beetje druk om te maken gaat de bidon in de tas en gaat het gewoon verder. Als we rond half

Nanteuil-en-Vallee (historisch pelgrimsstadje) nergens plek !

Nanteuil-en-Vallee (historisch pelgrimsstadje) nergens plek !

6 na een mooie afdaling in onze bestemmingsplaats Nanteuil en Vallee aankomen gaan we eerst naar de boulangerie voor de sleutel van de pelgrimsgite. ” complet”, is het korte antwoord waarop we verder gaan naar het gemeentehuis en gelukkig…. er is nog iemand.  Maar…ook hier kan men ons niet verder helpen dus….. toch wel aan de pin op zoek naar een adresje. Bij het eerste adres

het avondeten...

het avondeten…

krijgen we geen reactie en op het tweede adres kunnen we ook niet terecht maar…. er wordt voor  ons gebeld en 10 km van de route (op..en neer…) kunnen we terecht.  Het avondeten schiet er bij in, de tassen worden uitgemest en die abrikozen, dat stukje pate, dat beetje kaas, die kop soep, dat stukje chocola en…die kop koffie maakt dat het toch nog een feestmaal ….

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

9 reacties op Dag 11 dinsdag 3 juni Poitiers – Condac (117 km)

 1. thei zegt:

  Jan je hebt straks wel sterke verhalen voor de kleinkinderen……

 2. Anne zegt:

  Wat een avontuur…..de ene dag denk ik….ja dat wil ik ook en de andere dag van boh zou ik dat wel kunnen…wat jullie toch allemaal mee maken. Overdag fietsen en dan s’ avond dat verhaal voor ons. Ik kijk er iedere dag weer naar uit! Slaap ze en voor morgen een lekker ontbijt met Koffie!
  Groetjes…..

 3. Louis zegt:

  Hallo Jan en Rob’
  Je zouw bijna medelijden krijgen, maar toch hebben wij di ook meegeaakt. Het gaat niet altijd over rozen, maar strakts als jullie in St.Emilion aankomen, zal er genoeg te eten zijn en nog meer lekkers te drinken. Zeker even het ydillische stadje binnen fietsen , de kerk (tweedelig) ook ondergronds te bekijken de sleutel is bij tourstenbureau af te halen.
  Aan de route 3 km ten zuiden van het stadje ligt een gezellige chambre d’hotes. Wellicht een aanrader als het uit zou komen. En dan door de bossen naar Dax. Toi toi toi en beter weer gewenst door Annemie en louis oet haor.

 4. Erik Lucassen zegt:

  Veel succes nog voor jullie beiden. Prachtige verhalen! Gr. Erik

 5. Anoniem zegt:

  ik schaam me bijna om te zeggen dat wij prachtig weer hebben en heerlijk uitgebreid gegeten hebben vanavond. Maar eerlijk gezegd zijn Margriet en ik jaloers op jullie. Door weer en wind doen, waar je zin in hebt, geen verplichtingen, geen gedoe, je alleen maar druk hoeven te maken over waar je slaapt en waar je eten kunt kopen, wat een heerlijk leven. Jullie verblijden ons dagelijks met prachtige teksten en wij genieten volop mee. Bon Camino.

 6. Hallo Jan en Robert,
  Wij volgen jullie op de voet. Ondanks de hindernissen genieten jullie met volle teugen van de mooie fietsreis. Toi toi toi gewenst Lenie en Wiel. (Jan bedanktj veur Maria zien kaerske).

 7. paula zegt:

  Hoi Jan en Robert,
  Wat een prachtige verhalen. Het leest als een goed boek. Geniet met volle teugen!!!

 8. Anoniem zegt:

  Jan, geweldige verhalen, ” rij in gedachte met jullie mee” . Geweldige prestatie allebei !!

 9. John Geraedts zegt:

  Jonges laot gaon dae waage. Waat haet dae fiets van Robert noch neet kepot gehad?
  Jaomer veur um, ich zal bie John van Velter ein kaerske veur um opstaeke. Succes morge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s