Dag 7 vrijdag 30 mei Gargenville (Epone) – Chartres (81 km)

Gargenville, we zijn gisteren over de Seine gegaan en dat betekent dat we westelijk van Parijs zitten en… bijna ons laatste biertje bij het eten hebben gehad, de wijngebiedenwpid-wp-1401478327605.jpeg komen eraan ! Tijdens het kijken naar die lange eindeloos lijkende graanvelden was ik me al die pech eens aan het overdenken en dacht ik terug aan dag 1 toen de tape van mijn nieuwe stuurtas al losliet. Dit stond natuurlijk in het “niet”  bij al die andere pech want in Zonhoven werd dit keurig verholpen met…een “nietje”. Vandaag start met terug fietsen. Ik dacht vanmorgen dat ik vergeten was een foto van de Seine te maken want…die zien we namelijk nooit meer terug… we moeten namelijk van acquit af weer vol aan de bak om uit dit dal te komen.

Op het ontbijt zullen we niet ver komen (6 zwart geroosterde stokbroodjes en een kuipje boter !!) en dus steken we maar meteen genoeg repen in onze achterzak. Vandaag is een rustig dagje want verder dan Chartres gaan we niet. De eerste 5 km leggen we af in 30 minuten, het is behoorlijk in de beugel en al gauw halen we een echtpaar uit Geleen in, die samen met hun dochter de camino doen. Ze willen omstreeks midden juli in Santiago zijn, wat een weelde..! Onderweg is – net als bij ons – wederom veel dicht en besluiten we door te fietsen tot Maintenon. Hier ligt een mooi kasteel en het aquaduct van Maintenon.

image

Het kasteel was van Madame de Maintenon, die in het geheim met Lodewijk XIV trouwde.

mooi terrasje met uitzicht op het kasteel

mooi terrasje met uitzicht op het kasteel

Tegenover het kasteel gaan we in le relais du chateau voor de salade en de lasagna zodat we de resterende 20 km tot Chartres zeker goed door zullen komen. Na de pauze stuurt navigator Jan Robert (en zichzelf ook) weer de verkeerde kant op. Na enkele km op de drukke weg te zitten is het afdraaien en via via weer navigeren om aan het riviertje de Eure uit te komen. Iets voor 15.00 uur komen we aan in de jeugdherberg (met mooi uitzicht op de kathedraal),

wpid-wp-1401477671572.jpeg

krijgen hier ook een stempel in ons paspoort, gaan douchen en…de stad in! Voor degenen die ooit een dergelijke tocht willen ondernemen en na een weekje een dagje of half dagje willen bijkomen, doe het in Chartres..! Een bruisende stad, veel winkeltjes en een prachtige kathedraal. Hier gaan we eerst dat kaarsje ophalen, krijgen weer een stempel in ons paspoort en pakken daarna dat terrasje. Een heerlijk relaxdagje,

Chartres

Chartres

een flauw zonnetje, temperaturen van om en nabij de 19 graden en…. de wind voor de eerste keer in ’t “hat”, zoals de Vlamingen zeggen.
Sprak Robert gisteren nog om de rit van Chartres naar Tours in een dag te ondernemen (het zijn 180 !!!!!!) km, gelukkig staat hij vandaag weer met beide benen goed vast op de grond en de pedalen. Morgen een 100 km rit en overmorgen de rest om weer lekker op tijd in Tours te zijn en veel te kunnen zien.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dag 7 vrijdag 30 mei Gargenville (Epone) – Chartres (81 km)

 1. Anne-Marie zegt:

  Dag 3 en 4 goed doorgekomen en zo te lezen gaat het nog steeds goed. En de caminio zou natuurlijk geen caminio zijn zonder dit soort (relatief kleine) tegenslagen. ;-).
  Dus vooral doorgaan met veel leut!
  Cheers!

 2. Har Sillen zegt:

  Hallo Jan en Rob,
  Mooie site en ik wens jullie veel succes, ik blijf jullie volgen!
  Groeten,
  Har Sillen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s