Dag 2 zondag 25 mei Scherpenheuvel – Zarlardinge (120 km)

Het vertrek is om 9.00 uur en Jan heeft al blaren ! Dat begint dus al goed …. Gelukkig hoeft ie er niet op te zitten; 200 meter met de nieuwe schoenen en achillespezen liggen in de kreukels. Het verhaal van vandaag wordt het verhaal van “de weg”. De reis naar Santiago gaat eigenlijk over de weg, de camino. Vandaag was het pas echt caminodag !! De route (met kaartje) is overigens te volgen via facebook.

wpid-20140525223828.jpg

Het begon na een kilometer of 8 met de “verkeerde” weg, vervolgens kregen we kasseiweg wpid-20140525223820.jpg(kilometers!), bosweg, asseweg totdat er ineens helemaal geen weg meer was…..!

 

Tot overmaat van ramp waren we zelfs de weg kwijt… Tot Aarschot ging het vrij aardig al is de bewegwijzering in vlaams brabant een stuk minder duidelijk dan in Belgisch Limburg. Vervolgens gaat de route langs de Demer en hier komt tot uiting dat België P1010577toch een echt fietsland is: aan onze oeverzijde talloze pelotons

recreatiefietsers en aan de andere zijde de een of andere atb toertocht met een deelnemersveld waarvan twc postert graag zou dromen (de 3e zondag van november). Hadden we gisteren rond het middaguur (zal het aan Jos gelegen hebben? nogmaals dank voor de gesponsorde koffie en vlaai in Zonhoven) 60 km op de teller, vandaag stonden er amper 50 op de teller.
wpid-20140525223816.jpg

 

Tussendoor meende Jan ook nog een stembureau te moeten opzoeken. Tja…hij komt maar moeilijk los van zijn werk… wpid-20140525223811.jpgPolitie op de been om alles in goede banen te leiden want het is in de rij staan en niemand die er om maalt. Van de eerste 80 km “loopt” de helft een beetje, de andere helft is bar en boos ronduit slecht. Routes van een fietsroutenet waar men in Nederland,  net zoals die stemplicht, niet mee aan zou durven te komen.

fietsroutenet Vlaams Brabant: slechte wegen

fietsroutenet Vlaams Brabant: slechte wegen

wpid-20140526060433.jpg

 

wpid-20140525223823.jpgIn Grimbergen (zou een dronkelap de bordjes weggehaald hebben?) wisten we het echt niet meer en de aangeklampte politieagent wist het ook even niet. Geraadsbergen…? Dat is nog erg ver en hoe jullie daar moeten komen…dat weet ik ook niet, aldus de “flikkemadam”. Met behulp van Robert’s gps en een viertal aangeklampte Belgen komen we uiteindelijk in Liederkerke.

wpid-20140525223831.jpg

Het voelt als een verlossing, we hebben de Dender bereikt en we zien de 1e Jacobsschelp. Van hieruit kan weer een beetje worden doorgefietst maar het vet is toch behoorlijk van de soep. Als we om 18.30 uur in Zarlardinge arriveren kan ik slechts vaststellen dat Robert de zuinigheid van gisteren vandaag ruimschoots aan de kant heeft gezet: BenB Aan de Watermolen straalt niet alleen

Dag 2: ons verblijf

Dag 2: ons verblijf

klasse uit, het is klasse! Ik heb Robert zojuist al mijn bijdrage van 10 euro gegeven. Ik ben benieuwd of hij er morgenvroeg mee wegkomt…. Vandaag was kortom al een dag die best wat in zich had (John wordt op zijn wenken bediend!). De voortassen tot diep in de modder, de fiets ziet er al uit als een beest, het fietspad dat een wandelpad werd en dat vervolgens gewoon een maisveld werd om dan uiteindelijk uit te komen in een watermolen waar je in de douchecabine kunt zitten en de waterstralen vanuit alle hoeken van de cabine op je komen…….. En de megabord spaghetti: helemaal op !
wpid-20140526060440.jpg

Morgen: regen ! Frankrijk ! Niets meer geregeld ! We zullen het vanaf morgen echt moeten

ten noorden van Brussel met mooi uitzicht op Atomium

ten noorden van Brussel met mooi uitzicht op Atomium

nemen zoals het op de weg komt. Wanneer een volgend bericht komt…..tja..ook jullie moeten het nu gaan ervaren dat alles komt zoals het komt…… En, zoals de pater in Scherpenheuvel vanmorgen zei (iets wat mijn collega Mikel al jaren zegt!) “alles komt goed”.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dag 2 zondag 25 mei Scherpenheuvel – Zarlardinge (120 km)

  1. Sjoon…….oeteindelik kumpt altied alles good.
    ik verheug me alweer oop de volgende “etappe”

  2. matknaapen zegt:

    De foto op het modderpad heeft wel iets. Heerlijk ploeteren en afzien. Typisch voor de camino. Nu nog een flinke hoosbui en een straf zuid-west windje. Desondanks geniet van de tocht en doe vooral rustig aan. 120 km in het begin kan nog net, maar als je dit tempo volhoudt mis je (te) veel van de omgeving.
    Bonne route!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s