Dag 2 zondag 25 mei Scherpenheuvel – Zarlardinge (120 km)

Het vertrek is om 9.00 uur en Jan heeft al blaren ! Dat begint dus al goed …. Gelukkig hoeft ie er niet op te zitten; 200 meter met de nieuwe schoenen en achillespezen liggen in de kreukels. Het verhaal van vandaag wordt het verhaal van “de weg”. De reis naar Santiago gaat eigenlijk over de weg, de camino. Vandaag was het pas echt caminodag !!

image

Het begon na een kilometer of 8 met de “verkeerde” weg, vervolgens kregen we kasseiweg (kilometers!), bosweg, asseweg totdat er ineens helemaal geen weg meer was…..!

image

Tot overmaat van ramp waren we zelfs de weg kwijt… Tot Aarschot ging het vrij aardig al is de bewegwijzering in vlaams brabant een stuk minder duidelijk dan in belgisch limburg. Vervolgens gaat de route langs de Demer en hier komt tot uiting dat België toch een echt fietsland is: aan onze oeverzijde talloze pelotons recreatiefietsers en aan de andere zijde de een of andere atb toertocht met een deelnemersveld waarvan twc postert graag van zou dromen (de 3e zondag van november). Hadden we gisteren rond het middaguur (zal het aan Jos gelegen hebben? nogmaals dank voor de gesponsorde koffie en vlaai in Zonhoven) 60 km op de teller, vandaag stonden er amper 50 op de teller.

image

Tussendoor meende Jan ook nog een stembureau te moeten opzoeken. Tja…hij komt maar moeilijk los van zijn werk… Politie op de been om alles in goede banen te leiden want het is in de rij staan en niemand die er om maalt. Van de eerste 80 km “loopt” de helft een beetje, de andere helft is bar en boos ronduit slecht. Routes van een fietsroutenet waar men in Nederland,  net zoals die stemplicht, niet mee aan zou durven te komen.

image

In Grimbergen (zou een dronkelap de bordjes weggehaald hebben?) wisten we het echt niet meer en de aangeklampte politieagent wist het ook even niet. Geraadsbergen…? Dat is nog erg ver en hoe jullie daar moeten komen…dat weet ik ook niet, aldus de “flikkemadam”. Met behulp van Robert’s gps en een viertal aangeklampte Belgen komen we uiteindelijk in Liederkerke.

image

Het voelt als een verlossing, we hebben de Dender bereikt en we zien de 1e Jacobsschelp. Van hieruit kan weer een beetje worden doorgefietst maar het vet is toch behoorlijk van de soep. Als we om 18.30 uur in Zarlardinge arriveren kan ik slechts vaststellen dat Robert de zuinigheid van gisteren vandaag ruimschoots aan de kant heeft gezet: BenB Aan de Watermolen straalt niet alleen klasse uit, het is klasse! Ik heb Robert zojuist al mijn bijdrage van 10 euro gegeven. Ik ben benieuwd of hij er morgenvroeg mee wegkomt….
Morgen: regen ! Frankrijk ! Niets meer geregeld ! We zullen het vanaf morgen nemen zoals het op de weg komt. Wanneer een volgend bericht komt…..tja..ook jullie moeten het nu gaan ervaren dat alles komt zoals het komt……

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

7 reacties op Dag 2 zondag 25 mei Scherpenheuvel – Zarlardinge (120 km)

 1. fransarends2013 zegt:

  gewoon doorgaan, jullie komen er wel.

 2. John Geraedts zegt:

  Dat zijn verhalen!!!! Genieten komt na lijden. Succes verder.

 3. Anoniem zegt:

  Dag Jan en compagnon
  Alle begin is moeilijk
  Maar fantastisch wat jullie doen
  Heel veel succes en we volgen jullie
  gr Netty en Jo van Heel

 4. John Geraedts zegt:

  Hey Jan en Robert,
  Wat geweldig. Veel succes met de volgende toch want dan is het zoeken naar een slaapplekkie. Groetjes Miranda

 5. Arno Beckers zegt:

  Jan geen verkiezingsstress meer en nu alleen nog gas geven en genieten. Veel succes Jan en Robert

 6. paula zegt:

  succes Jan.Wij lijven je volgen Gr. Paula en Wim

 7. Jolanthe zegt:

  Hallo Jan, Hopelijk gaat alles nog goed op je site na zondag niets meer vernomen als alleen maar dubbele verhalen en foto’s. Yvonne en ik zijn de draad kwijt hopelijk jullie niet. Groetjes en Succes
  Yvonne en Jolanthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s