Horn – Santiago de Compostella (16)

Nog vijf dagen ! en de reis kan beginnen.435829-simulatie-van-een-film-aftellen[1] Hoe ver het nog weg leek in augustus, de tijd vliegt images2JF1A920en op alle gebied is het inmiddels vijf voor twaalf. alleen op het gebied van vertrektijd zal vijf voor twaalf te laat zijn. We zijn voornemens om a.s. zaterdag rond de klok van 8.30 uur af te trappen.

De tas is zojuist gepakt en het fietsen met bepakking…de eerste km’s zijn gemaakt ! Ongetwijfeld zullen de tassen nog diverse malen open en dicht gaan en zal weer gewikt en

de eerste km's met volle bepakking zijn gemaakt.

de eerste km’s met volle bepakking zijn gemaakt.

(letterlijk) gewogen worden. Worden het twee lange broeken …? twee fietsbroeken..??jasje… ? poncho ? een paar polo shirtjes..?? zakdoek, sokken, toiletspullen en zo kan ik nog even doorgaan. Het gewicht van mijn eerste inpakresultaat bedraagt 13,5 kg en dan heb ik datgene wat ook nog eens zeker mee moet zoals, tablet, fotocamera, MP3 speler, “beademingsapparatuur” voor bovengenoemde zaken en het nodige om te eten en drinken nog niet eens meegeteld…..

De afgelopen dagen (en niet alleen de afgelopen “dagen”..!!) stonden hoofdzakelijk in het teken van a.s. zaterdag. De tweede vergadering met fietsmaat Robert is j.l vrijdag geweest en na een “achterromterrasje” op het paparazzipleintje werd besloten om dat

Robert, besmet met het pelgrimsvirus..??

Robert, besmet met het pelgrimsvirus..??

“Jacobstochtje” te gaan maken waarbij Robert meteen de eerste stempels in zijn pelgrimspaspoort kan laten bijschrijven en het terras in Thorn de gevleugelde uitspraak: “we moeten blijven eten en drinken” opleverde.  Ook haalt Robert in de Sint Jacobskapel een steen op die volgens goed gebruik pas uit de

Stopt robert nu ook al bij elk kapelletje...??

Stopt Robert nu ook al bij elk kapelletje…??

tas kan als de top van de cruz del Ferro bereikt is (mót det dink echt 26oo km mee..??) Het “omweggetje” naar Labastdide d’Armagnac, de momenten dat paparazzi als “paparazzi” zijn werk meent te moeten doen en de tussenstops om de stempels, tampons of sella’s  in het pelgrimspaspoort te krijgen….. het maakt Robert allemaal niet uit.

Zaterdagavond werd in besloten kring “afscheid” genomen van de naasten. Een mooi IMG_8268initiatief van Bea dat bij iedereen in erg goede aarde viel. Uiteraard ook mijn dank voor dit keurig verzorgd en erg gezellig barbecueavondje !  waarbij de (galgen)humor niet ontbrak en Jip zelfs de woorden “het laatste avondmaal” uitte……. De mooie horloge (met oranje bandje) en de Christoffel (de patroonheilige van de reiziger) zullen ongetwijfeld mee op reis gaan.

Zondagmorgen om kwart over 10 kwam zelfs een berichtje op L1 voorbij. Mijn broer en schoonzus hadden een plaatje voor ons aangevraagd. En vijf weken van huis…de titel “heimatlos” van Freddy Quinn deed me toch even erbij stilstaan dat vijf weken van huis toch wel een hele tijd is…….. Maar gesterkt in de gedachte dat het hele thuisfront meeleeft zal ik me zeker niet “heimatlos” voelen.

Ook de zondagmiddag in Maaseik kreeg weer een Jacobusgehalte. De Jacobuskerk, het

Jacobskerk met beeld te Maaseik

Jacobskerk met beeld te Maaseik

grote Jacobsbeeld op die kerk en even verder pelgrimshuis kwam op het netvlies en….op de foto. Nu ben ik al vele malen in Maaseik geweest maar toch moet ik zeggen dat dergelijke dingen me nooit eerder zijn opgevallen……….

Het weer…?? Robert wist dit in een paar woorden weer te geven: “hier moeten we niets meer aan doen…!!”.  De voorspelling is goed en zoals het er nu uitziet bereiken we zelfs – op enkele zweetdruppels na – droog Parijs. Maar..niets zo veranderlijk dan het weer !!!!P1010396

(Jacobsbeeld voorstad Sint Jacob Roermond)

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

4 reacties op Horn – Santiago de Compostella (16)

 1. Hallo Heren, Wielerevenementen Leudal wenst u een mooie tocht en geniet er zelf ook van
  Gr Geert

 2. Anoniem zegt:

  Dag Jan, Ik zag erg laat dat jij het was …….. en nog wel met volle bepakking …..
  Groeten Jan Rieken

 3. Robbie zegt:

  De fiets is in orde. De tassen zijn ingepakt. Het weer is goed. Ik sta te trappelen om te beginnen, het kan mij niet vroeg genoeg zaterdag worden!

 4. Anoniem zegt:

  nnog even stemmen tellen en dan de fiets op succes heren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s