wat doe ik aan…

“Wat doe ik aan..?”. Een vraag die menigeen zeker bekend in de oren zal klinken. En de heren maar zeggen: “dat is typisch iets voor dames !!”. Nou, ik kan u verzekeren dat ook de heren hier behoorlijk last van hebben. Nu staan – wellicht in tegenstelling tot de dames – heren niet uren voor de kleerkast voor die dagelijkse kleren of die avondkleding maar als het om wielerkleding aangaat dan is het toch een thema.

Mijn kast hangt vol, overvol ! een truitje van de Dolomietenmarathon, de Arriegoise, Rabotenues, Feryntenues, Ride fot the Roses, giroclassico, broeken, kort, halflang en lang, handschoentjes voor de zomer en voor de winter, schoenen, overschoenen, bandana’s etc. etc. Een tenue, eigenlijk het uithangbord van de renner zo niet….HET uitgangbord van een club !!

Toen ik vanmorgen op pad ging voor mijn rondje kwam dit onderwerp in me op

9 jaar oud: een beetje kapot en een beetje van kleur verschoten....

9 jaar oud: een beetje kapot en een beetje van kleur verschoten….

en…wellicht dat ik a.s. zaterdag helemaal achterin alleen zal moeten fietsen….tja…dan is het zo ! Vandaag dus paparazzi als “die wolf in wielerschapenkleren…!!” Tijdens de afgelopen jaarvergadering werd gesproken over tegemoetkoming in kosten voor een compleet tenue. Een bedrag van 20 euro en…dit alleen bij een deelname aan meer dan 20 tochten jaarlijks (voor een seizoen van midden maart tot eind september betekent dit toch bijna een keer per week meefietsen !). Al peddelend en al verder hierover na te denken vond ik dit toch een karig voorstel van een club die geen spaarkas wil zijn en héél erg veel geld (de helft van tig mille !!) opzij zet voor een Eifeltocht met veel feestelijkheden. Gelukkig hoeven niet alle deelnemers minimaal 20 maal in clubverband gefietst te hebben om de clubkorting te krijgen.

een "principe"trui ! steeds valer, alles gat hangen en uitlodderen maar... hij kan nog jaren mee !!!

een “principe”trui ! steeds valer, alles gaat hangen en uitlodderen maar… hij kan nog 10 ! jaar mee !!!

In de vergadering werd gesproken over PR, de club op de kaart zetten en uitdragen dat de club een visitekaartje is en het uitnodigend moet zijn om erbij te willen komen. Ook werd erover gesproken dat dit jaar reeds 10 jaar gesponsord wordt door Lancyr verzekeringen, Piet Damen rijwielhuis en Joris timmerwerken. Sponsoren die in deze tijd van bezuinigingen steeds minder gezaaid zijn en een dankwoord en applaus dan ook zeker verdienen.

Eigenlijk is kleding de uitstraling en de perfecte PR en dus het visitekaartje van TWC Posterholt. Mijn idee: ….. gewoon eens in de 10 jaar kosteloos dat tenue zodat alle twc fietsers iets hebben aan die spaarkas en elke week het visitekaartje van de club kunnen zijn zodat  twc posterholt niet als een vaal geel groen lint door Limburg trekt maar dat het fris en flonkerend in fel geel en groen op pad kan !!!!! Het draait toch eigenlijk om één ding: fietsen ! En ja…degenen die heel vaak fietsen: gewoon onder de kostprijs dat tenue aanbieden !!!

noot: de vergadering is uiteraard het moment van spreken maar soms komen gedachten pas  later en om een brief te sturen……. wellicht zal hij nooit voorgelezen worden……….

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

5 reacties op wat doe ik aan…

 1. Frans Arends zegt:

  ik ben het met je eens. de prijs voor onze kleding is veel en veel te duur! het bestuur maar eens porren om er over na te denken en in een bestuursvergadering maar de beslissing nemen. als je moet wachten tot de volgende jaarvergadering heb je alleen nog maar ‘enne vaam om ’t lief’

 2. Jos willemsen zegt:

  Goed voorstel Jan wel moet erop gelet worden dat elk lid dan ook een bijdrage levert.
  Meehelpen als er activiteiten zijn zoals mountainbike, verkeersregelaars etc.
  Wat mij betreft ma gel lid wat een bijdrage geleverd heeft het tenue gratis krijgen

 3. Anoniem zegt:

  Ik ben van mening, dat als je jaarlijks meer dan 20 keer aan clubtochten deelneemt, de club je elke 3 of 4 jaar een clubtenue (broek en trui) beschikbaar kan stellen.
  De sponsorbijdrage dient naar mijn mening geheel aan kleding te worden besteed.
  Dit is een eerste vereiste van een goede PR.

 4. Anoniem zegt:

  Bij mijn reactie is iets misgegaan in de naamgeving.
  Reactie anoniem is van Piet Vrancken.

 5. p. sevriens zegt:

  Ik heb dit vorig jaar al eens uitvoerig aangekaart bij het bestuur. Sponsorgelden en opbrengst
  uit activiteiten zou besteed moeten worden aan clubkleding, welke periodiek gratis moet zijn voor de actieve leden. Reactie van het bestuur NUL komma NUL. ja men heeft het erover gehad zei de secretaris. Ik betwijfel of er bij het bestuur van TWC de Spaarkas hier voldoende besef is dat de
  uitstraling van de club mede bepaald wordt door mooie (niet versleten of vale) kleurrijke kleding.
  De vraag is zelfs of het bestuur dit verhaal van Paparazzi en de reacties zullen lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s