Afsluiting in stijl.

Sneeuw…en let it snow. Wakker worden en door het raam de sneeuw zien neerdwarrelen, dat is pas het vakantiegevoel ! Vandaag zijn de sneeuwbuien niet van de lucht en de sneeuwgrens speelt een beetje met Haslach. Het ene moment is het wit en het andere moment zien we de sneeuwgrens opschuiven richting het hoger gelegen Oy-Mittelberg.

image

Gaat het ’s morgens nog met de auto naar Wertach, Nesselwang (ook hier is het nog lekker druk op de skipiste) en Mittelberg, rond de klok van 3 gaan we toch nog even voor dat rondje Gruntensee. De eerste 5 km wind tegen en de jaagsneeuw vol in het gezicht, het is afzien. Als bij ons in maart nog sneeuw valt spreekt men van “maartse buien”. Hier is het niets abnormaals om in maart volop in de sneeuw te zitten, men spreekt ook hier zelfs over een buitengewoon

image

zachte winter. Rechts zien we de sneeuwgrens naar boven opschuiven en als we via de “koude” andere zijde teruglopen moeten we ons geregeld die weg door de sneeuw banen. Het meer ziet er heel apart uit: bevroren met een laag sneeuw maar verre van betrouwbaar omdat van alle zijden stroompjes vanuit de bergen het meer voeden. Tot slot krijgen we nog een klim voor de voeten – ook nog eens langs het Kletterwald ! – en als we de rondje helemaal rond gemaakt hebben staan er mooie cijfers op de teller: 11 kilometer en 3 x maal 111 meter ! En dat in polonaise, Bea voorop en ik er achteraan….!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s