Rosenmontag.

Rosenmontag. Een dag die begint als een gouden dag. Een strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Reden om maar eens “op hoogte” te gaan. En op hoogte betekent een klim (met de auto weliswaar) naar het 10 kilometer verderop – en een aatal honderd meter hoger liggend – Oberjoch. Oberjoch is met 1200

image

meter de hoogst gelegen wintersportplaats van Duitsland en ik kan zeggen: hier is wat uit ! Mensen op lange latten heersen hier en staan “schlange” voor de skilift en … de uitdossing misstaat niet eens bij een bonte stoet ! Ook wordt er behoorlijk “lang”gelauft en naast snowboarders en mensen met sleetjes zijn er dan ook nog de recreanten die foto’s maken van dit alles……….. In de zon is het zelfs warm te noemen en de apres skiërs genieten volop.

image

Vanuit Oberjoch maken we vervolgens even een uitstapje naar Tirol. Het Tannheimertal is een wandelparadijs maar ……. het is meer dan dat ! Met tanks wordt hier de grens overgestoken ! Geen legeroefeningen maar de Duitsers doen hier hetzelfde dan Nederlanders richting Duitsland of België,  geld besparen op benzine en de lege autotank gaat weer vol terug richting Duitsland. Een liter benzine voor 1.30 euro, het klinkt bijna als vooroorlogs. Super !
Vervolgens nog even dat uitje naar Oberstdorf, bekend van het schansspringen. Hier is het altijd gezellig druk alleen is het een beetje jammer dat in het dal geen sneeuw ligt. Maar elk nadeel heeft ook zijn voordeel; geen slidderpartijen en volop in de zon buiten genieten van dat terrasje.  Terug in de auto pakken de wolken zich samen en op de terugweg genieten we in de auto van de neerdwarrelende sneeuw. Komende nacht wordt nog meer sneeuw verwacht. Ik ben benieuwd of Haslach morgen weer wit zal zien. In elk geval zal het van korte duur zijn want komend weekend wordt het hier 20 graden….!  ja….maart roert behoorlijk zijn staart.
….. in mei – oeloeloe, wat gaat de tijd snel ! – gaat het naar Santiago de Compostella….! Ik ga nog even wat lezen…….

image

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s