Van Zug tot umzug….

Vastelaoveszunjig. Door de sneeuw van afgelopen nacht is er weer een wit laagje over het Allgauer landschap uitgestrooid. Bij ons zou alles in rep en roer zijn: gaat de optocht wel door ? Hier is dit alles geen thema en eerlijk gezegd maakt het ons helemaal niet uit of de optocht (de umzug) in Wertach al dan niet doorgaat. We gaan lekker wandelen ! Rond kwart voor elf is de sneeuw niet door de zon maar door de lichte miezerregen verdwenen en gaan Bea en ik op pad. Koud buiten, en het is koud buiten !, komt ons de Zug tegen. Geen Veedelzug of anderszins carnavalesk gebeuren maar een echte Zug oftewel zoals mijn moeder vroeger een gedicht had over een “lebendige Lebberwurst”.

image

Via een mooie wandelweg gaat de route naar het mooie kerkje van Maria Rain, een
plaatsje dat jaarlijks veel pelgrims trekt. Na even in en uit de kerk te zijn geweest gaat het weer op pad richting Oy en Fastenoy. Ook al zijn de bergen in nevelen gehuld, het blijft een mooi aanzicht. Mooi stillevens in de vorm van die heuveltop met dat bankje vanwaar het een geschenk moet zijn om op die plek

image

te genieten van dit mooie landschap. Met 12 km op de teller is het vandaag weer een sportieve genietdag geweest die zelfs nog een carnavalesk tintje had want in Wertach is wat loos….. Inderdaad, een heuse “umzug”. De vlucht van de vastelaovendj is niet helemaal gelukt, de grootste optocht van de omgeving is in dit echt Beiers dorpje (in 2011 zelfs nog tot mooiste dorp van Bayern) en….. hier is wat uit ! Ik moet toch concluderen dat ook de Bayern weten wat vastelaovendj is, mooi uitgedoste “jekken”, veel en goed verzorgde wagens, veel muziek, mooie groepen en – wat het laatste betreft wijkt het niet af van de Limburgse carnaval –  ook veel drank !

image

Goh, 650 km van huis en wat overvalt ons ook nu weer….? Inderdaad, carnaval ! Volgend jaar misschien toch nog verder weg….? Rio likkt me wel wat.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s