Dag 2, zaterdag, rustdag !

Dag 2.
Zaterdag 1 maart, begin van de meteorologische lente en radio Bayern meldt in alle vroegte dat er op de autosnelweg – zo’n 5 km hier vandaan – veel verkeer is en dat het filerijden is in verband met “Faschingferien”. Gaan we de vastelaovendj uit de weg belanden we in de Fasching van de Allgau..! Begin van de lente maar men komt hier naartoe voor de wintersport en als men de verlichte skispiste van Nesselwang ziet dan is het hier nog altijd hochbetrieb.
Met nog spierpijntjes van de mooie wandeling van gisteren gaat het vandaag richting Kempten, mooie stad aan de Iller met mooie gebouwen, aardige straatjes en leuke winkeltjes. Het is druk in de stad, zo druk met vastelaovesgengers dat het lijkt alsof stasiefestatie en zoepkoel hier bij elkaar uitkomen. Veel muziek en het “helau” klinkt her en der. Ik had nooit gedacht dat Bayern de vastelaovendj zozeer omhelst. Rituelen als de dans om een 8 meter hoge sneeuwpop waar “das schicksal von der Fruhling bestimmt wird” , ze komen een beetje overeen met de “waeverdans” bij ons.
Als om 1 uur de winkels dichtgaan en de stad wordt overgeleverd aan de “Faschingsjekke” is het mooi geweest en gaan we weer terug naar de rust aan de Gruntensee. Heeeeerlijk !

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s