Studie

Het is inmiddels alweer 5 jaar geleden dat ik – na een omzwerming door de ziekenhuizen van Roermond, Geldrop en Den Bosch – voor een “fourth opinion” – in de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen terecht kwam: Gent!

IMG_7795

In tegenstelling tot de Nederlandse medische wereld was men hier duidelijk; “het is op” werd me meegedeeld en ik zou het volgens de dokter ” op mijn heupen krijgen”, kunst wel te verstaan! In het ziekenhuis moest ik de kamer delen met Willem, die voor het eerst sinds zijn diensttijd (ruim 40 jaar geleden!) weer eens de kamer met een man moest delen. Dat bij ziekte iedereen toch in hetzelfde schuitje zit blijkt dan weer alleen …. het schuitje van Willem was toch net ietsje groter. Eten, het maakt mij niet uit, ik eet overal en nagenoeg alles, iets dat niet echt aan Willem besteed was en dus was het zijn “meisje”, dat staande bij was, en dagelijks voor spijs en drank zorgde. Tja..naast het normale ziekenhuis eten werd ik ook nog eens verwend want ook ik deelde mee in dat drankje en dat broodje filet americain! Terugkijkende op die ziekenhuisweek kan ik slechts stellen dat het een geweldige ervaring was. De verhalen van Willem over het rallyrijden in Azie, Oost-Europa en Amerika, de inkeerregeling van mensen (hij ook) die een extra potje in Zwitserland hebben, het volgen van de beurskoersen,  Saabdealer, milionairfair, de verhalen over Jort en… zijn verzameling Patek horloges….. voor mij een andere wereld en ik genoot van de verhalen.

Dat we na een week afscheid van elkaar en van Gent namen is slechts ten dele waar. Ik werd gevraagd om deel te nemen aan een studie en dat betekent geregeld controle en dus vaak terugkomen in Gent, geen straf overigens !

IMG_7792

Nu is het dus weer zover. Mijn laatste terugkeerdag, foto’s maken (niet alleen van de heup

de heup.... het ziet er goed uit !!

de heup…. het ziet er goed uit !!

maar uiteraard zal ik me in Gent ook niet onbetuigd laten), dat etentje bij het Vosken, die wandeling langs de Leie, de Korelei, de Graslei,het Gravensteen en het mooie drieluik Nicolaaskerk, het Belfort en de sint Baaf met het wereldberoemde Lam Gods. Er is meer in Gent, de heerlijke Gentse neuzen, ook wel het “neuzeke” of “tsoepke”genoemd. Dat Gent in vroeger tijden de stad in de Nederlanden was voor laken, vlas en katoen is nog steeds te zien aan de rijkdom aan mooie gebouwen en pakhuizen aan de Leie. Gent, de stad waar  over precies 13 dagen het wielerhart weer harder zal kloppen als hier de omloop het Nieuwsblad oftewel zoals het vroeger heette, de Omloop het Volk, van start zal gaan.

Ook nu zal het niet alleen bij een bezoek aan Gent blijven. Na bezoekjes aan Brugge, Oostende en Diest en Mechelen zal ongetwijfeld dit keer een andere Belgische stad op maandagmiddag worden bekeken.

En…misschien dat ik morgen wel hoor dat de studie een vervolg krijgt……… Ik ben erbij !.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s